Mud cake

Mud cake

Arvioi

(17)

Mud cake eli suomalaisittain mutakakku on sisältä ihanan pehmeä suklaakakku. Tämä mehevä kakku on myös luontaisesti gluteeniton ja jauhoton.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Tarjoiluun ja koristeluun

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  • tai pakastevadelmia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Aseta leivinpaperi, halkaisijaltaan 24 cm, irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä vuoan reunus ympärille. Leikkaa ylimääräinen paperi reunoilta pois. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Paloittele suklaa esim. teräskulhoon ja lisää kahvi. Kiehauta vettä pienessä kattilassa ja nosta kulho kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa koskea hiljalleen kuplivaan veteen. Kuumenna suklaa-kahviseosta sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sokeri vähitellen samalla sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja ainekset ovat hyvin sekoittuneet keskenään. Ota kulho pois vesihauteesta. Vaahdota munat kevyesti ja lisää suolan kanssa suklaaseokseen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Peitä suklaakakku tarvittaessa alumiinifoliolla, ettei pinta pala. Tarjoa mutakakku pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon sekä vadelmien kanssa. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria.