Lohikäärmeiden äidin marenkimuffinssit

Lohikäärmeiden äidin marenkimuffinssit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

30 minuuttia

Juhlavat marenkimuffinssit sopisivat tarjottavaksi kuningattarellekin. Marenkien paahtamiseen ei kuitenkaan tarvita lohikäärmeitä – pelkkä uuni riittää. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

Marenkikuorrutus

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori

Tee näin:

Tee näin:

Valmista muffinssit

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja laita sivuun.
2. Sulata ja jäähdytä voi ja sekoita joukkoon rahka, maito ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet rahkaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat.
3. Aseta paperivuoat muffinssipellille ja annostele taikina muffinssivuokiin niin, että taikina täyttää noin ¾ vuoasta. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Valmista marenkikuorrutus

1. Valmista marenkikuorrutus vaahdottamalla kananmunanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen lopussa sokeri muutamassa erässä, ja viimeiseksi raastettu sitruunan kuori.
2. Koristele paistetut muffinssit marenkivaahdolla ja paahda niitä vielä 200 asteisen uunin grillivastuksen alla noin 3-5 minuuttia, kunnes marenki saa väriä. Voit myös paahtaa kuorrutukseen väriä kaasupolttimella.

Lisää herkullisia ideoita