Lempiruokakerho – Ystävänpäivä

Lempeän iisi.png

Lempiruokalista

 

Lempiruokakerhon seitsemän tähden arkiruokalista on jokaisen kotikokin pelastus. Nappaa tältä listalta todistetusti herkullinen resepti viikon jokaiselle päivälle.

Reseptivinkki

Reseptivinkki

”Arkiruokalempparini on Pariisista inspistä saanut kasvis-quiche. Piirakkaa voi varioida loputtomasti käyttämällä täytteeksi eri kasviksia, joten tähän en kyllästy koskaan.”

Hapokkuutta ja samettista täyteläisyyttä piirakoihin saat käyttämällä Arla Lempi Fraîche-kermaa. Such french kerma, mutta silti Sipoosta. Toimii missä vaan piirakassa – valitse sun suosikki Arlan reseptien joukosta!

Savulohikiusaus

Savulohikiusaus

Iina Hyttisen kuusihenkisessä perheessä helpoilla ja lähes itsestään valmistuvilla arkiruuilla on tilausta. Hyttisillä kasviksista nauttii koko perhe, ja siksi maukas savulohikiusaus kätkeekin sisäänsä kesäkurpitsaa ja porkkanaa.

Kiusaus taipuu näppärästi myös kasvisversioksi, kun lohen korvaa savutofulla.

LAPSUUDEN KANAKASTIKE

LAPSUUDEN KANAKASTIKE

Jokainen tarvitsee vähintään yhden arkiruoan, johon ei kyllästy koskaan. Lapsuudesta tuttu kanakastike on todellinen arjen taklaaja.

Vain muutama raaka-aine, 15 minuutin valmistusaika ja lautasella on arkiruokaklassikko, jota teet taatusti uudestaan.

Porokiusaus

Porokiusaus

Kokit ja Potit -blogin Hannele kokee, että tutut ruuat juurruttavat parhaiten arkeen. Uunissa itsekseen tekeytyvä Porokiusaus onkin arkiruokien aatelia.

Porokiusauksesta tekee erityisen ihanan lempeän hapokas luonne, jonka Fraiche-kerma saa aikaan. Heittäydy kiusauksen vietäväksi ja saatat löytää uuden arkiruokasuosikin!

LIHAPULLAT & PIPPURIKASTIKE

LIHAPULLAT & PIPPURIKASTIKE

TikTok-tähti Melanie luottaa arjessa takuuvarmoihin makupareihin. Rapeat lihapullat ja perinteinen perunamuusi ovat yhdistelmä, joka ei petä.

Lyömättömän makuelämyksen kruunaa kermainen pippurikastike, jonka voimakas makumaailma on lähtöisin Fraiche-kermasta, paahdetusta mustapippurista ja Dijon-sinapista. Testaa ja ihastu!

APPELSIINIBROILERI

APPELSIINIBROILERI

Uusi Kuu -blogin Emilian arkea piristää aurinkoinen Appelsiinibroileri. Appelsiinin, rosmariinin ja ruokakerman liitto on raikkaan koukuttava. 

Tee kerralla isompi satsi, niin säästät aikaa ja vaivaa!

Lohimedaljongit yrteillä

Lohimedaljongit yrteillä

Mikä on värikästä, helppoa ja supermaukasta? No, tietenkin Isi treenaa -Jessen arjen hittiresepti, joka valmistuu käden käänteessä. 

Lohimedaljongit yrteillä on sporttiperheen arjen pelastaja, jonka mausta ei ole tingitty. 

Nappaa tästä.png

Vinkit arkeen

 

Lempiruokakerhon jäsenille arki ei ole parjattu juttu. Päinvastoin, arjesta ja arkiruuasta on lupa nauttia! Poimi talteen nämä arkea helpottavat niksit.

Näin saat lapset nauttimaan kasviksista

Näin saat lapset nauttimaan kasviksista

  1. Etene lasten ehdoilla: osalle kasvikset maistuvat paremmin ruuan seassa, kun taas toinen haluaa syödä kasvikset sellaisenaan.
  2. Vanhempien esimerkki vaikuttaa asenteisiin. Kun kasvikset ovat luontevana osana arkea eikä niistä tehdä numeroa, on lastenkin helppo suhtautua kasviksiin positiivisesti.
  3. Osallista lapset ruokailuun ja ruuanlaittoon. Sormiruokaillessa lapsella on mahdollisuus vaikuttaa mitä hän suuhunsa laittaa. Isommat lapset kannattaa ottaa mukaan kokkaamaan.
  4. Kokeilkaa koko perheen voimin lasten kaupasta valitsemia eksoottisia kasviksia ja hedelmiä. Näin tavallisista kasviksistakin tulee helpommin lähestyttäviä.
  5. Kannattaa miettiä, miten kasviksista saa lapsille hauskaa ja houkuttelevaa. Lasten ei tarvitse miettiä ruuan terveellisyyttä, mutta yritän kannustaa ilon kautta hyviin valintoihin.
Arjen food-preppauksen suunnitteluun

Arjen food-preppauksen suunnitteluun

  1. Hoidan viikonloppuisin ruokaostokset ja ostan kerralla tarvikkeet useampaan ruokaan. Kaapeista löytyvät ainekset ovat pohja suunnitellulle kauppalistalle.
  2. Kokkaan sunnuntaisin pari isoa satsia ruokaa, jotta niistä riittää iloa pitkälle seuraavaan viikkoon. Säilytä ruuat tiiviisti tai pakasta ne, jotta ruokahävikkiä ei synny!
  3. Ajankäytöllisesti on fiksua, että toinen ruoka valmistuu hellalla samalla, kun toinen on uunissa. Uuniruoka on muutenkin parasta prepattavaa, kun sitä saa valmistettua kerralla runsaasti.
  4. Arkiruokaa poljetaan alas turhaan: mealpreppauksessa voi hyvin käyttää arkista kunnon kotiruokaa. Makaronilaatikko ja kanakastike ovat tosi hyviä arkiruokaklassikoita.
  5. Ruokapreppaus mahdollistaa säännöllisen ja monipuolisen ruokailun arjessa. Itse preppaan lisäksi kasviksia ja hedelmiä valmiiksi salaatteja ja smoothieita varten.

Aitoja makuja.png

Purkin täydeltä

Arla Lempi ruokakermat sisältävät kermaa sekä tärkkelystä suurustamaan keitot ja kastikkeet. Sitä ei ole laimennettu vedellä eikä siihen ole lisätty mitään turhanpäiväistä. Se mikä maistuu, on yksinkertaisesti vain mausteet ja muut luonnolliset aineisosat.