Lakritsibrowniet
4 tunnit

Lakritsibrowniet

Kevään juhlissa ihastutaan ihanan tahmeista kahden suklaan brownieista, jotka yllättävät vieraat lakritsinmakuisella kuorrutuksella.
Arvioi (9)

Minun arvosanani

Lakritsibrowniet

Kevään juhlissa ihastutaan ihanan tahmeista kahden suklaan brownieista, jotka yllättävät vieraat lakritsinmakuisella kuorrutuksella.

Annoslukumäärä

Kuorrute

Browniet

  • 12 kpl tukevia muffinssivuokaa

Ohjeet

Valmista kuorrute. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa rahka omaan tilavaan kulhoon ja vispaa joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon nostellen, jotta ilmavuus säilyy. Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja vispaa joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatelehdet. Kun liivatelehdet ovat liuenneet veteen, kaada seos ohuena nauhana rahkavaahdon joukkoon vispilällä sekoittaen. Laita kuorrute jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata tumma suklaa ja 50 g voita mikrossa omassa kulhossaan ja valkoinen suklaa ja 50 g voita omassa kulhossaan. Vatkaa kanamunat ja sokerit tehosekoittimella vain sen verran, että sekoittuvat. Älä vaahdota! Mittaa jauhot muna-sokeriseokseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen tumma suklaa kauhalla ripeästi sekoittaen. Kaada valkoinen suklaa toiseen taikinan puoliskoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta tummaa taikinaa jokaiseen vuokaan reilu ruokalusikallinen ja valkoista taikinaa saman verran päälle. Nosta uuniin 25 -30 minuutiksi. Anna brownieiden jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. Säilytä browniet jääkaapissa tai huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä. Pursota jääkaapissa jähmettynyt kuorrute brownieiden päälle hieman ennen tarjoilua.

Suositellut tuotteet