Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne

Crème fraîche pesto tuo vaihtelua kasvislasagneen. Tarjoile kesäkurpitsa-pinaattilasagne raikkaan vihersalaatin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/kesakurpitsalasagne/

Tee näin:

Kesäkurpitsa lasagne
  • Sekoita pestolla maustettu crème fraiche, ricotta, mascarpone, kerma, basilikasilppu ja suola, tarkista maku.
  • Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja ruskista ne pannulla kevyesti. Lisää pinaatti ja valkosipuli, jatka paistamista minuutin verran. Voit paistaa kasvikset sopivissa erissä.
  • Annostele kolmasosa kasviksista voideltuun vuokaan, laita päälle kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle kolmasosa crème fraiche -seosta. Toista vielä kaksi kierrosta. Ripottele päälle mozzarellaraaste.
  • Paista foliolla peitettynä 225 asteessa 25-30 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista 5-10 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.
  • Ota valmis kesäkurpitsa-pinaattilasagne uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele annokset tuoreella basilikalla.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta

Ainekset

Kesäkurpitsa lasagne
250 g
Rkl pestoa
2
Ricottajuustoa
200 g
Mascarpone
200 g
2 dl
Hienonnettua tuoretta tuoretta basilikaa
1 dl
Suolaa
1 tl
Keskikokoista kesäkurpitsaa
4
Tuoretta pinaattia
300 g
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2
Lasagnelevyjä
9- 12
200 g
Koristeluun
Tuore basilika