Karamellin makuinen popcorn

Karamellin makuinen popcorn

Kokeile ensi kerralla leffaeväänä makeaa popcornia. Karamellinen popcorn on aivan yhtä herkullista kuin suolainenkin, ellei jopa parempaa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Karamellin makuinen popcorn

Kokeile ensi kerralla leffaeväänä makeaa popcornia. Karamellinen popcorn on aivan yhtä herkullista kuin suolainenkin, ellei jopa parempaa.

Annoslukumäärä
  • 100 g popcornjyviä
  • 2 rkl maapähkinäöljyä (varaa hieman myös kulhon ja ottimen rasvaamiseen)
  • 100 g kidesokeria
  • ¼ dl vettä
  • ¼ dl Arla kevytmaitoa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl ruokasoodaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 100 °C. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja öljyä iso kulho sisältä sekä lämmön kestävä lasta. Aseta popcornmaissi ja 1 rkl öljyä suureen kattilaan, joka on osittain peitetty kannella. Kuumenna keskilämmöllä. Kun poksahtelu alkaa, ravistele kattilaa usein; kun poksahtelu hidastuu niin, että poksahtelujen välillä on noin 3 sekuntia, poista kattila liedeltä ja ota kansi pois. Siirrä popcornit öljyttyyn kulhoon. Sekoita sokeri ja vesi keskikokoisessa kasarissa keskilämmöllä, sekoita, kunnes sokeri sulaa. Sekoita koko ajan, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta varo polttamasta seosta. Lisää maito ja 1 rkl öljyä ja kiehauta uudelleen. Sekoita suola ja sooda (sooda saa seoksen kuplimaan, joten ole varovainen). Kaada seos popcornien päälle; sekoita lastalla kulhoa ympäri. Kun popcornit on kokonaan päällystetty, siirrä ne leivinpaperille. Paista uunissa välillä sekoittaen, noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Popcorneista tulee rapeita, kun ne jäähdytetään.

Suositellut tuotteet