Kanelijäätelö

Kanelijäätelö

Maukas kanelijäätelö raikkaalla karviaismarjakompotilla vie kielen mennessään. Kokeile reseptiä jo tänään!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kanelijäätelö

Maukas kanelijäätelö raikkaalla karviaismarjakompotilla vie kielen mennessään. Kokeile reseptiä jo tänään!

Annoslukumäärä

Kanelijäätelöpallot

Karviaismarjakompotti

  • 200 g tuoreita karviaisia
  • 100 g tomusokeria
  • ½ vaniljatanko

Koristeluun

  • halutessasi suklaata

Ohjeet

Kanelijäätelöpallot: Keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet vatkataan yhteen paksuihin snapsilaseihin. Kuohukerma vatkataan kevyeksi vaahdoksi. "Snapsit" ja kermavaahto käännellään varovaisesti yhteen ja kaadetaan matalaan astiaan samalla vuorotellen sirotellen hieman jauhettua kanelia. Tämä toimii eräänlaisena marmorointia, kun jäätelöstä tehdään myöhemmin palloja. Laita heti pakastimeen - vähintään 4 tunniksi. Karviaismarjakompotti: Kaikki ainekset keitetään yhdessä kattilassa - ei liikaa lämpöä. Keitä vain lyhyen ajan säilyttääksesi joitakin kokonaisia marjoja. Muussaa muutamia marjoja, niin saat vähän mehua soseeseen. Välittömästi vähennä lämpöä ja jäähdytä sose kevyesti. Täytyy tarjoilla lämpimänä, mutta kompotin voi tietysti lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. Tarjoiluun: Lämmin karviaismarjakompotti jaetaan 6 keittolautasen pohjalle. Jäädytetyt kanelisjäätelöpallot tarjoillaan kiehuvassa vedessä kastetulla lusikalla. Tarjoile heti.

Suositellut tuotteet