Kanavartaat inkivääri-limekastikkeella
1 tunnit

Kanavartaat inkivääri-limekastikkeella

Helpot kanavartaat ovat kepeää kevätruokaa. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella inkivääri-lime -kastikkeella.
Arvioi (10)

Minun arvosanani

Kanavartaat inkivääri-limekastikkeella

Helpot kanavartaat ovat kepeää kevätruokaa. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella inkivääri-lime -kastikkeella.

Annoslukumäärä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Vartaat

  • 500 g maustamatonta broilerinfileetä
  • 1 bataattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 oranssi paprika
  • 2 sipulia

Kastike

Ohjeet

Tee marinadi broilerille. Sekoita öljy, murskatut valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri. Leikkaa broilerin fileet neljään osaan ja nosta ne marinadiin. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi. Laita puiset varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne mustu uunissa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan. Kuori bataatti ja leikkaa se noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Pujota kasviksia ja broilerin paloja vuorotellen neljään varrastikkuun. Nosta vartaat uuniin tai grilliin 35-40 minuutiksi, kunnes broileri on kypsää. Tee kastike. Valmista kanaliemi keittämällä vesi (2,5 dl) ja ½ kanaliemikuutio. Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieneksi. Hienonna korianteria 0,5 desilitran verran. Lorauta paksupohjaisen kattilan pohjalle öljyä ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää joukkoon valkosipuli, korianteri, suola ja pippuri. Kuullota vielä hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon makukerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin viisi minuuttia. Tarjoa kypsät kanavartaan kastikkeen kera.

Suositellut tuotteet