Kanapasta valkokastikkeella

Kanapasta valkokastikkeella

30 minuuttia
Kanapasta valkokastikkeella on lohturuokaa, joka sopii hyvin kaikkiin tilanteisiin. Tässä reseptissä mehukas grillattu kana yhdistetään täysjyväfettuccineen ja kermaiseen valkokastikkeeseen. Tuoreella persiljalla koristeltuna tämä herkullinen pastaruoka on loistava valinta hetkiin, kun haluat maukkaan aterian nopeasti.
https://www.arla.fi/reseptit/kanapasta-valkokastikkeella/

Tee näin:

  • Kuullota sipulia, herkkusieniä ja valkosipulia 2 ruokalusikallisessa oliiviöljyä keskilämmöllä 5 minuutin ajan.
  • Lisää grillattu kana ja jatka kuullottamista 2 minuuttia.
  • Kaada valkokastike kanan, sipulien ja herkkusienien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 5 minuuttia.
  • Lisää keitetty pasta ja sekoita.
  • Koristele persiljalla ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat pakastaa ruoan, laita se ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä pakastimessa enintään 2 kuukautta. Kun olet valmis herkuttelemaan, sulata ruoka jääkaapissa yön yli ja lämmitä uunissa tai mikroaaltouunissa.

Vinkki

Saat täydellisen sileän, valkokastikkeella höystetyn kanapastan, kun sivelet keitetyn täysjyväfettuccinen kevyesti oliiviöljyllä valuttamisen jälkeen. Näin jokainen nauha pysyy erillään ja sekoittuu tasaisesti kermaiseen kastikkeeseen.

UKK: Kysymyksiä valkokastikkeella höystetystä kanapastasta

Seuraavassa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin valkokastikkeella höystetyn kanapastan valmistuksesta.

Voinko valmistaa kanapastan valkokastikkeella etukäteen?

Kyllä, voit valmistaa kanapastan valkokastikkeella etukäteen säästääksesi aikaa. Valmista ruoka, peitä se foliolla ja laita jääkaappiin. Kun olet valmis nauttimaan ruoasta, anna sen olla huoneenlämmössä ennen kuin lämmität sen mikroaaltouunissa tai uunissa.

Miten säilytän ja lämmitän tähteeksi jääneen, valkokastikkeella höystetyn kanapastan?

Säilytä tähteeksi jäänyt ruoka ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 3 päivää. Peitä astia foliolla ja lämmitä ruokaa uunissa 180 °C:ssa noin 15–20 minuuttia. Jos haluat lämmittää ruoan mikroaaltouunissa, peitä ruoka mikroaaltouunin kestävällä kannella tai vastaavalla. Lämmitä lyhyissä jaksoissa keskilämmöllä.

Voinko käyttää tähän reseptiin tähteeksi jäänyttä kanaa?

Kyllä, voit käyttää tähteeksi jäänyttä kanaa tässä valkokastikkeella höystetyssä, kermaisessa kanapastassa. Lisää kana pannulle ja noudata reseptin muita ohjeita.

Ainekset

Sipuli, hienonnettuna
1
Herkkusieniä, viipaloituina (noin 110 g)
1 kuppi
Valkosipulinkynttä, murskattuna
2
Oliiviöljyä
4 rkl
Kananrintaa, grillattuna ja viipaloituna
2
Juustolla maustettua valkokastiketta (noin 500 ml)
2 kuppia
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Täysjyvä fettuccine-pastaa, keitettynä
300 g
Tuoretta persiljaa, hienonnettuna koristeluun
1 rkl

Ihastu valkokastikkeella höystettyyn, helppoon kanapastaan

Tässä valkokastikkeella höystetyssä kanapastassa yhdistyvät italialaiset ja ranskalaiset perinteet. Täysjyväfettuccine yhdistetään valkokastikkeen ylelliseen kermaisuuteen, joten lopputuloksena on herkullinen ateria. Tämä resepti on yksinkertainen ja helppo valmistaa, ja se sopii täydellisesti perheillalliselle tai erityisiin tilanteisiin. Olipa kyseessä herkullinen lounas tai ihastuttava illallinen, valmista tätä herkullista kanapastaa.

Kokeile myös muita herkullisia pastaruokia, kuten mac and cheese vuokaa kanalla ja intialaisvaikutteista mac and cheese voikanaa. Tai kokeile toista herkullista klassikkoa, maukasta pasta carbonaraa.

Murean grillatun kanan ja herkkusienien kera

Grillattu kana ja paistetut herkkusienet muodostavat perustan tälle herkulliselle pastaruoalle tarjoten täyteläisiä, sydämellisiä ja maukkaita makuja. Murea kana tarjoaa herkullisen purutuntuman. Molemmat ainekset paistetaan öljyssä valkosipulin ja sipulin kanssa niin, että ne hieman karamellisoituvat ja saavat hienovaraista makeutta. Kanan paistettu pinta lukitsee sen täyteläisen mehukkuuden sisäänsä.

Kermainen valkokastike

Kana on jo itsessään herkullista, mutta täyteläinen ja kermainen valkokastike nostaa tämän pastaruoan uudelle tasolle tyylikkyydellään. Valkokastike on klassinen ranskalainen kastike, joka on tunnettu kermaisesta rakenteestaan ja syvistä, maukkaista mauistaan. Se sitoo harmonisesti yhteen pitkät fettuccinenauhat, mureat kanasuikaleet ja maukkaat herkkusienet kietoen kaiken herkullisen kermaiseen kastikkeeseen. Kastike muuttaa ruokalajin entistä ylellisemmäksi elämykseksi.

Tarjoile herkullisten lisukkeiden kanssa

Valkokastikkeella höystetty kanapasta sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii erinomaisesti yhteen myös muutamien kevyiden lisukkeiden kanssa. Tarjoile lisukkeena kaupasta ostettua tai kotitekoista leipää – täydellinen jäljelle jääneen kastikkeen pyyhkimiseen lautaselta. Myös valkosipulileipä on herkullinen vaihtoehto. Sulanut valkosipulivoi täydentää kauniisti pastan syviä makuja.

Raikas vihreä salaatti kevyellä vinaigrettekastikkeella ei ainoastaan lisää virkistävää kontrastia vaan myös parantaa esillepanoa eloisalla vihreällä värillään. Lisäksi paahdetut kasvikset, kuten parsat, kesäkurpitsat ja punaiset paprikat, tuovat aterian rakenteeseen ja makuun ihastuttavaa vaihtelua täydentäen sitä täydellisesti.

Lisää oma twistisi

Päästä luovuus valloilleen ja kokeile valkokastikkeella höystetyssä kanapastassa erilaisia aineksia.

Paranna valkokastikkeella höystettyä kanapastaa lisäämällä mukaan kasviksia. Pinaatti, herneet ja värikkäät punaiset paprikat tuovat kaikki pirteitä värejä. Voit myös kokeilla porkkanoita, parsakaalia tai lehtikaalia antamaan rapeampaa rakennetta. Saat aromikkaamman maun lisäämällä kastikkeeseen tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, timjamia tai rosmariinia.

Voit myös korvata kanan muilla lihoilla. Kalkkuna on kevyt ja maukas vaihtoehto, joka muistuttaa läheisesti kanaa. Jos haluat täyteläisempää, voimakkaampaa ja maukkaampaa makua, lisää ruokaan ohueksi viipaloitua naudanlihaa. Katkaravut tai kampasimpukat tuovat puolestaan mukanaan hienostunutta makeutta. Kaikki nämä vaihtoehdot sopivat hyvin yhteen kermaisen valkokastikkeen kanssa.