PURKKIKAKKU

Tässä on kyllä ihanin purkkikakku ikinä! Purkkikakku on kiva tapa tarjoilla suussa sulava herkku vaikkapa piknikillä.

1. Valmista mokkapalapohja ohjeen mukaan.

Leikkaa muotin avulla pikkukakkuja hieman jäähtyneestä mokkapalapohjasta. Muotin on oltava aavistuksen pienempi kuin lasipurkin suuaukko.


2. Tee Cupcake-kuorrutus ohjeen mukaan.

Tarvitset muutaman kannellisen lasipurkin. Aseta mokkapalapohjasta leikkaamasi pikkukakku lasipurkin pohjalle. Pursota päälle cupcake-kuorrutetta ja ripottele värikkäitä strösseleitä.

Lisää toinen samanlainen kerros ja laita kansi kiinni. Purkkikakku säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Sido lusikka purkin kylkeen kivalla narulla tai vaikkapa kauniilla washi-teipillä.


MOKKAPALAT

Mokkapalat syntyvät helposti ja nopeasti keneltä tahansa - todellinen klassikkoherkku. Näillä ohjeilla onnistut varmasti!

Reseptistä valmistuu 24 kpl


Ainekset

Pohja

150 g Arla Meijerivoita
1½ dl Arla kevytmaitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
¾ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti (voit myös käyttää leivinpaperia). Sulata voi. Lisää sulan voin joukkoon maito ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja siiviliöidyt jauhot keskenään. Lisää voi ja maito jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

 

CUPCAKE-KUORRUTUS

Tämä cupcakes-leivoksien kuorrutukseen sopiva vaniljainen kuorrutus koostuu pehmeästä tuorejuustosta, aidosta voista ja tomusokerista - simppeliä!


Ainekset

200 g huoneenlämpöistä Arla Meijerivoita
300 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
n 9 dl tomusokeria
¾ tl vaniljauutetta
haluamaasi elintarvikeväriä (esim. pinkkiä)


Ohjeet

Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella tai yleiskoneessa keskinopeudella kuohkeaksi ja sileäksi massaksi. Lisää tomusokeri pienissä osissa joukkoon, vatkaa. Lisää lopuksi vaniljauute (ja halutessasi elintarvikeväri, voi myös jättää pois) ja sekoita kunnes seos on täysin tasaista. Tarkista koostumus: voit lisätä pienen tilkan vettä tai hieman lisää tomusokeria jos haluat löysemmän tai jämäkämmän kuorrutteen. Pursottaessa kuorrutteen pitäisi olla melko jämäkkää. Nostele valmis kuorrute pursotinpussiin ja laita pussi hetkeksi aikaa jääkaappiin viilenemään.

Katso alla olevasta videosta kuinka helppoa se on!