Kyllä nyt on söpöt

Minijuustokakut

Kokeile vähän perinteisestä poikkeavaa reseptiä, joka on superhelppo toteuttaa, mutta kerrassaan herkullista. Nämä minijuustokakut on tehty leivoksiksi isoihin muffinssivuokiin ja perinteisen keksimuruista, rasvasta ja sokerista tehdyn pohjan tilalle tulee pohjaksi kokonaisen kaurakeksi sellaisenaan. Keksi pehmenee kivasti juusto-rahkamassan alla ja toimii loistavasti. Paistamista ei tarvita - keksin päälle massa ja kaappiin jähmettymään. Oikein helppoa.

Tällä ohjeella tulee 8 kpl minijuustokakkuja isoihin muffinssivuokiin (Ø 8,5 cm).

Pohja
Kokonainen kaurakeksi (tai muita keksejä oman maun mukaan)

4-5 liivatelehteä tai liivatejauhetta ohjeen mukaan
400 g (2 prk) Arla Keittiö mustikka-vaniljarahkaa
300 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Päälle ja koristeluun
Mustikoita ja vadelmia sekä mintun lehtiä.

Ohje
Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit ja sitruunan kuori tasaiseksi seokseksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min ja sulata ne kiehautetussa vedessä. Sekoita liivatteet täytteen joukkoon. Laita kokonaiset keksit muffinssivuokien pohjalle ja nostele täytettä vuokaan keksin päälle. Lisää päälle marjat. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia. Koristele mintunlehdillä ennen tarjoilua.

Vinkki
Jos et halua käyttää liivatetta, voit jäähdyttää kakut pakkasessa. Anna sulaa hetki ennen tarjoilua.