Parhaat Euro 2016 -kisakatsomoruuat

Futisruuaksi sopii erityisen hyvin trendikäs roomalaistyyppinen levypizza: yhdellä pellillisellä ruokkii helposti 4-6 nälkäistä fania, eikä matsin jälkeen tarvitse tiskailla lautasia.

Helpolla peruspizzapohjan reseptillä saa aikaiseksi yhden peltipizzan, ja pohjan voi tehdä myös gluteenittomana.

Kun taikina on pellillä, pohjan päälle rakennetaan kunnon maut.  Täytteet on helppo suunnitella itse – hyvää tomaattikastiketta juustoa, kinkkua tai mausteista tuoremakkaraa, jotain kasvista, oliiveja, kapriksia tai jalapenoa. Jos luova ruuanlaitto ei ole ensimmäisenä mielessä tiukan ottelun alla, apu on lähellä! Täytevinkkejä löytyy tukevasta keveään ja äijästä tyylikkääseen.Tuhtia meininkiä kaipaava nälkäinen katsomo kääntyy esimerkiksi legendaarisen kabanossi-smetanapizzan, sinihomejuustopizzan tai perusklassikko pepperonipizzan puoleen.

Kasvissyöjän sattuessa joukkoon, yksi pohja päällystetään herkullisella tuorejuustolla ja kesäkurpitsalla. Tyyliä iltaan saa valkoisella gourmetpizzalla, lampaanjauheliha-oliivitäytteellä ja pinaatti-lohipizzalla.

Jos taikinan vaivaaminen ei kiinnosta, pizzapohjan voi aina korvata tortilloilla. Niille jokainen voi suunnitella juuri sellaisen lätyn kuin itse haluaa,  ja mallia voi ottaa esimerkiksi tästä tortillapizzasta.

Aiheeseen liittyvät reseptit