Itsetehty daimsuklaa

Itsetehty daimsuklaa

Arvioi

(7)

Rapean daimsuklaan tyyppisen suklaan voi tehdä myös itse. Hyvä idea joululahjaksi!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 25 kpl

  • 200 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 50 g valkosuklaata

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita siirappi, sokeri ja kerma kattilassa. Sekoita ja kiehauta seos 130-asteiseksi tai tee tippakoe. Levitä massa leivinpaperille ja muotoile siitä noin 20×20 cm ja noin 5 mm paksu levy. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa karamelliseoksen päälle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa tai murra daimsuklaasta suupalan kokoisia neliöitä, kun suklaa on täysin jähmettynyt. Säilytä viileässä. Tippakoe: Kaada muutama tippa taikinaa jääkylmään veteen. Taikinasta pitäisi pystyä muotoilemaan kova pallo, jos se on valmis.

Vinkki

Ennen kuin suklaa on sulanut kokonaan, voit koristella Daimin valkosuklaasydämillä. Pursuta sulatetusta valkosuklaasta pieniä palluroita tiiviisti vierekkäin. Vedä hammastikulla "viiva" palluroiden läpi, niin saat aikaan valkoisia sydämiä.