Grillattu lohi sitruunakuorrutteella

Grillattu lohi sitruunakuorrutteella

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Lohi sopii grillattavaksi aivan yhtä hyvin kuin perinteiset pihvitkin. Tässä reseptissä pirteää makua tuo sitruunakuorrute. Tarjoile lohi pinaatti-sahramitahnan kera!

Ainekset

Annokset
  • 600 g lohifileetä nahkoineen

Sitruunakuorrute

Pinaatti-sahramitahna

  • 250 g pinaatinlehtiä
  • 1 salottisipuli
  • ½ pkt sahramia
  • 3 dl Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • ½ sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Tee näin:

Tee näin:

Sitruunakuorrute: sekoita voi, sitruunan kuori, sinappi, hunaja, suola ja pippuri keskenään. Pinaattitahna: Hienonna pinaatti. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota pinaattia ja sipulia voissa kattilassa. Sekoita joukkoon loput tahnan ainekset. Tarkista maku. Anna kiehua noin 2 minuuttia. Lohi: Leikkaa lohi 4 palaan ja grillaa tai paista paloja 3-5 minuuttia molemmin puolin. Levitä sitruunakuorrute vastagrillattujen lohiviipaleiden päälle. Tarjoile pinaatti-sahramitahnan kera.