Pataleipä

Pataleipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Pataleipä paistuu nimensä mukaan vaivattomasti padassa ja sopii hyvin sadonkorjuun herkkujen seuraksi. Voi antaa leivälle herkullisen rapean ja kauniin pinnan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ rkl suolaa
  • 1 tl etikkaa (väkiviina)
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 75 g saksanpähkinöitä
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva ja liota se veteen sulatetun voin, hunajan etikan kanssa, mielellään yleiskoneessa. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää pähkinät, grahamjauho ja suurin osa vehnäjauhosta. Vaivaa taikinaa noin 10 min. Annan taikinan nousta liinan alla vähintään tunnin. Voitele noin 2 litran pata voilla huolellisesti. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ja muotoile siitä pyöreä leipä. Laita leipä voideltuun pataan ja anna nousta leivin liinan alla noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita padan päälle kansi ja paista leipää uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä noin 20 minuuttia lisää. Anna jäähtyä.

Lisää herkullisia ideoita