Glögi

Glögi

Itsetehty glögi lämmittää mukavasti jouluaskareiden lomassa. Nauti piparkakkujen kera.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Glögi

Itsetehty glögi lämmittää mukavasti jouluaskareiden lomassa. Nauti piparkakkujen kera.

Annoslukumäärä
  • 2 dl vettä
  • 4 rkl God Morgon Appelsiinitäysmehua
  • 4 tl sitruunamehua
  • 3 rkl sokeria
  • 3 kokonaista mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko (n. 6 cm)
  • 2 dl makeaa mustaherukkamehua
  • 4 dl vettä
  • 50 g hakattuja, kuorittuja manteleita
  • 60 g rusinoita (n. 1 dl)

Ohjeet

Kuumenna kattilassa vesi, appelsiini- ja sitruunamehu, sokeri, neilikat ja kaneli kiehuvaksi. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Poista mausteet ja lisää mustaherukkamehua ja vettä. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja mausta oman maun mukaan. Tarjoiluun: Jaa mantelit ja rusinat 6 lasiin (jotka kestävät kuumennusta). Kaada kuumaa glögiä laseihin ja tarjoile heti. Vihje: Jos glögi on liian vahvaa, siihen voi lisätä hieman vettä.