Bearnaisekastike

Bearnaisekastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Maukas ja pehmeän täyteläinen bearnaisekastike kruunaa herkulliset liharuoat.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Liemipohja

  • 1 sipuli
  • 6 valkopippuria
  • 4 rkl vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 4 vartta rakuunaa
  • 4 vartta persiljaa

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja silppua sipuli. Laita sipulisilppu ja muut liemipohjan ainekset kattilaan. Keitä kokoon niin kauan, että nestettä on jäljellä 3 ruokalusikallista. Siivilöi mausteet pois ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset ja kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää kirkastettu voi varovasti koko ajan sekoittaen. Käytä sulatetusta voista vain pinnalle jäävä kirkas osa. Kun voi on sekoitettu kastikkeeseen, tulee kastikkeen olla paksua ja vaaleaa. Mausta persiljalla, rakuunalla, cayennepippurilla ja suolalla.

Kirkastettu voi

Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna sen hieman jäähtyä. Voi erottuu kirkkaaksi pintakerrokseksi ja sameaksi pohjakerrokseksi. Erota kastikkeeseen kirkas pintakerros kaatamalla varovasti toiseen astiaan.

Vinkki

Jos kastikkeen rakenne epäonnistuu eli leikkaa, voit pelastaa kastikkeen seuraavalla tavalla: Kiehauta 4 rkl vispikermaa ja lisää kerma pienissä erissä kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vähän vettä.