Bataattiranskalaiset, Avokadoa, Mustia Papuja, Salsa Verdeä ja Apetina® Original
  • Arla
  • Reseptit
  • Bataattiranskalaiset, Avokadoa, Mustia Papuja, Salsa Verdeä ja Apetina® Original

Bataattiranskalaiset, Avokadoa, Mustia Papuja, Salsa Verdeä ja Apetina® Original

40 minuuttia
Rapeat bataattiranskalaiset avokadolla, mustilla pavuilla ja mausteisella salsa verdellä, kruunattuna Apetina Original -juustolla. Täydellinen alku herkuttelulle!
https://www.arla.fi/reseptit/bataattiranskalaiset-avokadoa-mustia-papuja-salsa-verdea-ja-apetina-original/

Tee näin:

Bataattiranskalaiset, Avokadoa, Mustia Papuja, Salsa Verdeä ja Apetina® Original
  • 1. Kuumenna uuni 190 °C / kiertoilma 180 °C.
  • 2. Leikkaa bataatit lohkoiksi ja aseta uunivuokaan. Peitä ja kypsennä mikroaaltouunissa viisi minuuttia, kaada talouspaperille höyryn vapauttamiseksi.
  • 3. Aseta bataatit noin viiden minuutin kuluttua leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle öljyä. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes lohkot ovat hieman hiiltyneet reunoilta.
  • 4. Sillä välin valmistele salsa verde. Sekoita kaikki ainekset pienessä monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Siirrä sivuun.
  • 5. Kun perunat ovat kypsiä, levitä niiden päälle mustia papuja ja avokadoviipaleita, ripottele päälle chiliviipaleet ja ruohosipuli.
  • 6. Ripottele päälle lopuksi salsa verdeä ja murennettuja Apetina® Original. Tarjoa heti.
Valmis!

Ainekset

Bataattilohkot:
Pestyjä bataatti
600 - 700 g
Öljyä
1 rkl
Salsa verde:
Tuoretta korianteria
10 g
Tuoretta persiljaa
10 g
Tuoretta oregano
10 g
Valkosipulinkynsi
½
Punaviinietikka
½ tl
Oliiviöljy
1 rkl
Kapris (halutessasi)
½ rkl
Sokeri
¼ tl
Limetinmehu
1 tl
Suola ja pippuri
Kokoaminen:
Keitettyjä mustia papu, valutettu ja huuhdeltu
1 prk
Avokado, kuorittu ja paloiteltu
1
Mieto punainen chili, ohuina viipaleina (halutessasi)
1
Ruohosipulia
10
150 g