Appelsiini-risalamande

Appelsiini-risalamande

Risalamande on tanskalainen jälkiruoka, jota tarjoillaan perinteisesti jouluisin. Tässä reseptissä on mukana makua tuomassa lisäksi appelsiinimehua.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Appelsiini-risalamande

Risalamande on tanskalainen jälkiruoka, jota tarjoillaan perinteisesti jouluisin. Tässä reseptissä on mukana makua tuomassa lisäksi appelsiinimehua.

Annoslukumäärä
  • 1 l God Morgon Appelsiinitäysmehua
  • 125 g puuroriisiä (n. 1 3/4 dl)
  • 75 g karkeaksi hienonnettuja, kuorittuja manteleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • ½ l Arla kuohukermaa

Luumukastike

  • ½ l vettä
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl appelsiinin kuorta karkeaksi raastettuna
  • 2 rkl God Morgon Appelsiinitäysmehua
  • 200 g pehmeitä luumuja
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vettä

Ohjeet

Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää riisi. Keitä kohtalaisella lämmöllä kannen alla noin 1 tunti. Sekoita välillä. Laita puuro peitettynä jääkaappiin, kunnes se on kylmä, mielellään seuraavaan päivään asti. Sekoita puuro, mantelit, vaniljasokeri ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja käännä varovasti puuroon. Laita risalamande peitettynä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Tarkista maku. Luumukastike: Kiehauta vesi, fariinisokeri, kanelitanko, appelsiininkuori ja -mehu korkealla lämpötilalla ja ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää luumut ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja sekoita ne tasaisesti luumukastikkeeseen. Anna kiehua noin 2 minuuttia. Mausta ja tarjoile lämmin luumukastike risalamanden kanssa.

Vinkit

Vinkki: Luumukastikkeen voi valmistaa noin 1 viikko etukäteen – sen voi sitten vain lämmitttää. Voit tehdä risalamanden hieman karkeammaksi käyttämällä 100 g puuroriisiä ja 125 g helmispelttijyviä, ja jättämällä pois mantelit. Kypsennä puuro pienellä lämmöllä sekoittaen noin ½ tuntia.

Suositellut tuotteet