Värikkäät välipalatahnat x 3

Värikkäät välipalatahnat x 3

Jos pimeys meinaa ottaa vallan, voi näillä tahnoilla tuoda väriä välipalapöytään. Valmista yksi tai useampi tahna ja nauti leivän päällä tai dippinä.
https://www.arla.fi/reseptit/varikkaat-valipalatahnat-x-3/

Tee näin:

  • Papu & paahdettu valkosipuli: Laita valkosipulinkynnet folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele pavut. Kuori paahdetut valkosipulit. Soseuta pavut, valkosipuli ja kermaviili tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään. Avokado & pinaatti: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon. Huuhtele pinaatti. Lisää pinaatti ja kermaviili kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Soseuta tahna tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla. Pese punajuuret ja kietaise folion sisään. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa 1-2 h, kunnes ne ovat kypsiä. Kuori paahdetut punajuuret lämpiminä. Kuoriminen onnistuu käsin ja kuoren voi työntää irti punajuuren päältä. Soseuta kuoritut punajuuret, kermaviili ja Apetina juusto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään.
Valmis!
Video
Bataattipaahtis ja punajuuritahna

Miltä maistuu bataatti leivän tilalla? Katso helppo resepti videolta ja kokeile itse!

Ainekset

Papu & paahdettuvalkosipuli
Isoa valkosipulinkynsiä
3
Purkki (josta papuja 230 g) valkopapuja suolaliemessä
380 g
½ prk
Suolaa
ripausta
Valkopippuri
Avokado & pinaatti
Iso avokado
1
Tuoretta pinaattia
100 g
½ prk
Limetti
1
Suolaa
ripausta
Punajuuritahna
Punajuurta
300 g
½ prk
100 g
Suolaa
ripausta