Alli ja Karim vannovat mangorahkan nimeen

Alli Walden ja Karim Saheb fanittavat Arlan Mangorahkaa siinä määrin, että Karim jopa esitteli itsensä rahka-addiktina Allin sukulaisille. Tämä nuoripari löysi toisensa ja myös mangorahkan noin vuosi sitten. Yhdessä he kuluttavat päivässä kaksi purkkia mangorahkaa. Se tekee 730 rahkapurkkia vuodessa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä, täysin tietämättöminä toisistaan, Karim ja Alli ovat suuntaamassa samalle lennolle Tukholmaan. Päähänpistona keijumainen Alli saa idean heittää Karimin päälle kimaltavaa ”keijupölyä” lentoonlähdön kunniaksi. Karim on myyty.

"Sitten vietimme koko loman yhdessä Tukholmassa. Kävimme kuuntelemassa Ben Howardia ja sattumalta hengailimme hänen kanssaan loppuillan", Karim nauraa.

Mangorahkavillitys sai alkunsa samoihin aikoihin. Alli oli aikaisemmin jo maistanut tuotetta ja sai Kariminkin testaamaan. Rahkapitoisen menneisyyden omaava Karim oli aluksi hieman skeptinen, mutta kuvailee ensimmäistä maistokokemusta tajunnanräjäyttäväksi.

"Se oli kuin olisin palannut ajassa taaksepäin. Äiti teki paljon rahkaa itse minun ollessani kouluikäinen. Hänen erikoisalaansa olivat kaikki marjarahkat, ja rahkan tekemiseen meni aina kauemmin kuin pääruuan. Mangorahkan kautta palasin lapsuuteen ja muistan joskus koulussa kokeneeni samantapaisen makuelämyksen", Karim muistelee innoissaan.

Myös Allin mummo on tehnyt rahkaa, ja Alli on erittäin tarkka rahkojen koostumusasioissa. Mangorahkassa Allia miellyttääkin erityisesti tasainen koostumus. ”Kökköjä” hän ei suvaitse.

"Tämä on sellainen samettinen rakenteeltaan ja tästä ei tule pahaa oloa tai morkkista, kun tätä syö", Alli naurahtaa.

Suolaa vai kermaa?

Koska mangorahkan kulutus on Allin ja Karimin kohdalla erittäin suurta, he ovat yrittäneet valmistaa sitä myös itse, omien sanojensa mukaan siinä onnistumatta.

"Olemme yrittäneet saada selville reseptiä, mutta se on mahdotonta. Keksimme aina uuden ainesosan, jonka vakaasti uskomme olevan tämän rahkan salaisuus, mutta yleensä se menee silti pieleen", Karim toteaa.

"Kerran uskoimme suolan olevan salainen ase ja toisella kertaa yritimme maksimoida kerman määrää. Teemme aina suuren määrän rahkaa siltä varalta, että koitos onnistuu", Alli kertoo innostuneena.

Herkuttelu on tänä päivänä muuttumassa ihmisten mielessä sallituksi. Alli ja Karim kokevat mangorahkan nimenomaan sallittuna jälkiruokana. He toki syövät jälkiruuan aina ensimmäisenä.

"Koskaan ei tiedä, vaikka maahan syöksyisi asteroidi. Siksi on pakko syödä ensin mangorahka, sillä muuten se jäisi kaduttamaan", he kertovat pilke silmäkulmassa.

Herahtiko vesi sinunkin kielellesi? Tutustu mangorahkaan!