40 miljoonaa parempaa pakkausta 100% metsästä peräisin olevat pakkaukset

Arla haluaa tarjota kuluttajille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia entistä vastuullisempiin valintoihin. Helmikuusta 2019 alkaen Arlan tutut maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden harjakattoiset pakkaukset ja Luonto+ pikarit ovat entistä parempi valinta ympäristön kannalta.

Arla haluaa tarjota kuluttajille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia entistä vastuullisempiin valintoihin. Helmikuusta 2019 alkaen Arlan tutut maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden harjakattoiset pakkaukset ja Luonto+ pikarit ovat entistä parempi valinta ympäristön kannalta.

- Nestekartonkipakkauksissa ei voida tuoteturvallisuuden ja hygienian vuoksi kokonaan luopua muovista, vaan kartongin pinnalle tarvitaan muovikalvo. Uusissa pakkauksissamme muovin lähde muuttuu entistä vastuullisemmaksi, sillä biomuovi valmistetaan uusiutuvasta puupohjaisesta raaka-aineesta, kertoo Brand & Category Manager Sanna Heikfolk Arlalta.

Arlan 100% metsästä peräisin olevat pakkaukset

Biomuovi pienentää hiilijalanjälkeä

Biomuovin raaka-aineena käytetään UPM:n Lappeenrannan biojalostamolla tuotettavaa uusiutuvaa naftaa, jossa hyödynnetään puusta sellun valmistusprosessin tähteenä syntyvää mäntyöljyä.

Puupohjaisen, uusiutuvan biomuovin hyödyntäminen nestekartonkipakkauksissa on ympäristön kannalta kestävä ja vastuullinen ratkaisu, sillä se vähentää fossiilisen muovin tarvetta ja pienentää merkittävästi pakkauksen hiilijalanjälkeä.

- Jokainen UPM:n tuottama puupohjainen naftatonni, vähentää tonnin fossiilisen raaka-aineen tarvetta, tarkentaa UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan johtaja Sari Mannonen.

100-prosenttisesti metsästä peräisin oleva pakkaus

Uudet ympäristöystävällisemmät pakkaukset valmistaa norjalainen Elopak.

- Harjakattoinen nestekartonkipakkaus koostuu lähtökohtaisesti noin 80-prosenttisesti kartonkimateriaalista eli on metsästä peräsin. Elopakista oli loogista viedä tätä vielä yksi askel eteenpäin ja tarjota 100-prosenttisesti pohjoismaisesta metsästä tuleva pakkaus, jossa myös muovipäällystys on puusta lähtöisin, kertoo Elopakin toimitusjohtaja Juha Oksanen.

Biomuovi sopii maidon ja muiden maitotuotteiden pakkauksiin hyvin, sillä se vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan tavanomaista nestekartonkipakkauksissa hyödynnettävää muovia ja ne voi kierrättää samalla tavalla kuin muutkin nestekartonkipakkaukset.

Vastuullisuuden merkitys valinnoissa kasvaa

- Suomessa ja Pohjoismaissa ollaan hyvin ympäristötietoisia ja haetaan kestäviä, parempia vaihtoehtoja aktiivisesti. Olemme olleet hyvin innoissamme saadessamme yhteistyökuppaniksi Arlan kaltaisen edelläkävijän, UPM:n Sari Mannonen sanoo.

Elopakin Juha Oksanen uskoo, että vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen ovat elintarviketeollisuuden pakkausratkaisuissa yhä merkittävämmässä roolissa tulevina vuosina.

Suomen ensimmäinen kartonkinen jogurttipurkki

Arlalla uusien, vastuullisempien pakkausratkaisujen etsiminen on jatkuvaa kehitystyötä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Helmikuussa 2019 tuodaan ensimmäisenä Suomessa markkinoille kartonkinen purkki Luonto+ jogurtteihin.

Uusi pakkaus on vastaus kuluttajien toiveisiin helposti kierrätettävistä pakkauksista, sillä kartonkisen purkin kansineen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

Uudistusten myötä kaikkien Luonto+ tuotteiden pakkaukset ovat entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä, sillä myös niiden harjakattoisissa nestekartonkipakkauksissa hyödynnetään uusiutuvaa, puupohjaista biomuovia.

-Tavoitteemme on, että Arla Luonto+ on terveellisin, herkullisin ja vastuullisin jogurttibrändi Suomessa, summaa Brand & Category Manager Kati Janhunen.

100 % metsästä peräisin olevat pakkaukset

Arla haluaa tarjota kuluttajille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia entistä vastuullisempiin valintoihin. Helmikuusta 2019 alkaen Arlan tutut maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden harjakattoiset pakkaukset ovat entistä parempi valinta ympäristön kannalta.

Puupohjainen pinnoite selluntuotannon sivuvirrasta

Arlan uudistuneiden nestekartonkipakkausten pinnoite on puupohjainen ja valmistetaan mäntyöljystä. Mäntyöljyä syntyy jatkuvasti selluntuotannon sivuvirtana, joten se ei kilpaile ruoan- tai rehutuotannon kanssa eikä sitä varten tarvitse kaataa yhtään ylimääräistä puuta.

Pienistä poluista syntyy suuri merkitys

Aina voi toimia piirun verran paremmin. Me huolehdimme pakkausmateriaaleista, niin hoitaisitko sinä tämänkin purkin tyhjänä kartonkikeräykseen. Kiitos panoksestasi!