Maukkaiden keksien tekeminen on helppoa suklaakeksien reseptimme avulla. Alta voit oppia paljon lisää kyseisestä herkusta lukemalla vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
75 g | |
Sokeria
|
100 g eli n. ¾ dl |
Fariinisokeria
|
50 g eli n. ¾ dl |
Kananmuna
|
1 |
Vehnäjauhoa
|
150 g eli n. 2½ dl |
Vaniljasokeria
|
1 tl |
Ruokasooda
|
½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
|
100 g |
Puolitettuja hasselpähkinöitä
|
50 g |
Nämä suklaakeksit on helppo valmistaa, mutta niiden syömistä on paljon vaikeampi lopettaa. Niiden tahmea keskusta on uskomattoman pehmeä ja herkkä, ja niihin on helppo upottaa hampaat. Tahmea suklaa tuntuu sulavan suussa, kun taas keksin rapeat reunat ja maanläheiset hasselpähkinän palat lisäävät rakennetta ja luovat mielettömän herkuttelukokemuksen.
Jos et koskaan kyllästy pähkinöitä sisältäviin kekseihin, tutustu maapähkinävoi-keksien reseptiimme, tai jos haluat kokeilla jotain täysin erilaista makuprofiilia, tutustu rapeisiin ja koristeellisiin piparkakkukekseihimme, jotka sopivat täydellisesti joulun viettoon.
Nämä keksit ovat herkullisia riippumatta siitä, käytätkö suklaalastuja vai suklaapaloja. Suklaalastut ovat ehkä helpompi valinta, mutta omien suklaapalojen valmistaminen ei myöskään ole kovin aikaa vievää. Kun käytät suklaakekseissä paloja, voit käyttää suosikkisuklaatyyppiäsi ja pilkkoa suklaan juuri siihen kokoon, joka on mielestäsi paras - ehkä sekoitus isoja ja pieniä paloja?
Paras suklaakeksiresepti on sellainen, jolla voit leipoa todella herkullisia keksejä, jotka kulkevat pehmeän, pureskeltavan ja reunoiltaan hieman rapean välillä. Voin ja sokerin hyvä vatkaaminen, fariinisokerin käyttäminen ja keksien paistaminen hetken aikaa korkeassa lämpötilassa ovat joitakin keinoja varmistaa täydellinen lopputulos. Nauttimalla suklaakeksejä sen jälkeen, kun olet antanut niiden jäähtyä vain hetken aikaa, varmistat parhaiten, että niiden suklaakeskusta on vielä lämmin ja tahmea ja että ne herkutellaan silloin, kun ne ovat parhaimmillaan.
Helppo suklaakeksien perusreseptimme mahdollistaa monenlaisia muunnelmia. Kokeile esimerkiksi erityisen tahmaisia ja pureskeltavia vaahtokarkkikeksejä. Vaahtokarkkipaloja sisältävä suklaakeksi on tahmea ja herkullinen, ja makeiden, paahteisten vaahtokarkkien maku yhdessä klassisen suklaakeksin suklaisen ja voisen koostumuksen kanssa on suorastaan suussa sulava. Kokeile valmistaa omat pienet, kotitekoiset vaahtokarkit helpolla reseptillämme luodaksesi tämän vastustamattoman keksivariaation.
Jos et saa tarpeeksi suklaasta, voit muokata tästä reseptistä tupla- tai triplasuklaakeksien reseptin! Voit valita valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan välillä - yhdistele ja sekoita niitä haluamallasi tavalla. Haluatko makeamman ja raikkaamman variaation? Käytä siinä tapauksessa valko- ja maitosuklaata. Haluatko vähän kaikkea? Käytä kaikkia kolmea lajia. Haluatko hieman tummaa sekä makeaa? Käytä tummaa ja maitosuklaata. Kokeile eri suklaita ja löydä suosikkiyhdistelmäsi!
Suolan käyttäminen makeissa ruokalajeissa, kuten kekseissä ja kakkuissa, saattaa tuntua vastenmieliseltä. Suolalla on kuitenkin hieno kyky voimistaa muita makuja, myös leivonnaisissa, erityisesti suklaassa. Ripottele heti uunista otettujen suklaakeksien päälle hieman merisuolaa, jotta saat kevyesti suolattuja suklaakeksejä, joissa on täyteläisempi maku.
Merisuolaa ei suositella käytettäväksi itse keksitaikinassa. Koska keksien paistoaika on suhteellisen lyhyt, taikinassa olevalla suolalla ei ole riittävästi aikaa "sulaa" kekseihin, mikä voi johtaa suuriin, sulamattomiin suolakiteisiin. Merisuolaiset suklaakeksit syntyvät parhaiten ripottelemalla niiden pinnalle kevyesti suolaa vasta paistamisen jälkeen.