Ribsit uunissa

Ribsit uunissa

2 tuntia
Valmista maukkaat ribsit uunissa ja tarjoile BBQ-marinadin sekä salaatin kanssa. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/ribsit-uunissa/

Tee näin:

Ribsit uunissa
  • Valmista ensiksi BBQ-marinadi. Sekoita ketsuppi, etikka ja fariinisokeri yhdessä muiden aineksien kanssa.
  • Voitele ribsit marinadilla ja aseta leivinpaperille, jonka alla on uunilevy.
  • Kypsennä ribsit uunissa, keskitasolla 175 asteessa. Käännä ribsit noin 1 tunnin jälkeen. Voitele ne uudelleen BBQ-marinadilla ja jatka kypsennystä 1 tunnin ajan.
Nektariinisalaatti
  • Sillä aikaan kun ribsit kypsentyvät, voit valmistaa nektariinisalaatin.
  • Huuhtele salaattiainekset. Viipaloi nektariinit, sinihomejuusto, kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna saksanpähkinät karkeasti ja leikkaa lehtisalaatti palasiksi.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Vatkaa öljy ja balsamiviinietikka yhdessä suolan ja pippurin kanssa kastikkeeksi. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon.
  • Ota kypsyneet ribsit uunista ja tarjoile nektariinisalaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Grillatut ribsit: Jos haluat grillata ribsit, kypsennä ne ensin. Kääri ribsit folion sisään ja aseta kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Keitä ribsit matalalla lämmöllä kannen alla noin 1,5 tuntia. Voitele ribsit BBQ-marinadilla ja grillaa niitä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Voitele ribsejä grillauksen aikana ja tarjoile jäljelle jääneen BBQ-marinadin kanssa.

Ainekset

BBQ-marinadi
Ketsuppia
2 rkl
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Paprikajauhetta
1 tl
Soijakastiketta
1 tl
Hienonnettua valkosipulinkynsi
1
Karkeaa suolaa
½ tl
Ribsit
1½ kg
Nektariinisalaatti
Nektariini
2
150 g
Puolikas kurkkua
n. 150 g
Baby-pinaattia
70 g
Karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
50 g
Puhdistetut retiisejä
50 g
Lehtisalaattia ohuina viipaleina
n. 50 g
Oliiviöljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Karkeaa suolaa
½ tl
Tuoretta jauhettua pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Coleslaw
15 minuuttia
Coleslaw
(13)