Sieniä
|
200 g |
---|---|
Ruohosipulia
|
100 g |
Valkosipulinkynsiä
|
4 |
Hienoksi raastettua, tuoretta inkivääriä
|
2 rkl |
Chilihiutaleita
|
1 tl |
Sokeria
|
1 rkl |
Naudan lihaliemifondia tai 3 naudanlihaliemikuutiota
|
4 rkl |
Japanilaista soijakastiketta
|
2 rkl |
Seesamiöljyä
|
2 rkl |
Suolaa
|
½ tl |
Valkosipulinkynsiä
|
6 |
---|---|
Rypsiöljy
|
3 rkl |
100 g | |
Suolaa
|
½ tl |
Naudan ulkofileetä (kumpikin n. 150 g)
|
2 siivua |
---|---|
Suolaa
|
|
Mustapippuria
|
|
2 rkl | |
Ramen- nuudeleita
|
200 g |
Papujen ituja
|
2 dl |
Tuoretta korianteria
|
1 ruukku |
Paahdettua sipulia
|
2 rkl |
Keitettyjä kananmunaa (valinnainen)
|
2 |
Nauti nuudeleista ja naudanlihasta suolaisessa liemessä. Vaikka tämä ramen-resepti ei ole varsinaisesti pikaramenin resepti, se on nopea, helppo ja 100-prosenttisen tyydyttävä.
Japanilaisia nuudeleita maukkaassa liemessä, jossa on lihaa, sieniä tai vihanneksia - ramenista on tullut maailmanlaajuinen katuruokien suosikki. Ramenin juuret ovat syvimmillään Kiinassa, ja siitä tuli suosittu sekä Japanissa että Kiinassa 1900-luvun alussa. Kun ramenia maistaa ensimmäisen kerran, on helppo ymmärtää sen vetovoima: silkkiset nuudelit ja lämmittävä, maukas liemi, jota usein täydennetään mausteilla ja yrteillä, muodostavat yhdessä herkullista lohturuokaa puhtaimmillaan.
Ramen-nuudelit tarjoillaan usein kana- tai naudanliemessä, ja niiden päällä on sian-, naudan- tai kananlihaviipaleita. Liha ei kuitenkaan ole suussa sulavan ramen-kulhon ehdoton edellytys. Käytä yksinkertaisesti kasvis- tai sienilientä, joka on maustettu soijalla ja haluamillasi yrteillä. Lisää nuudeleihin paistettuja sieniä, kuten shiitake- tai enoki-sieniä, sekä viipaloitua kevätsipulia ja höyrytettyä pak choita, ja nautit makujen ja tekstuurien tyydyttävästä yhdistelmästä nuudeleiden kanssa. Voit myös tarjota päälle puolikkaan pehmeäksi keitetyn kananmunan, jota voit marinoida soijakastikkeessa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
Ramenia pidetään rentona ruokailuna. Kulhollinen nuudeleita voidaan tarjoilla sellaisenaan tai pienen lisukkeen, kuten edamame-papujen, salaatin tai gyoza-nyyttien kanssa. Jäähdytetty juoma sopii myös hyvin maukkaan liemen seuraksi. Aito tapa syödä ramenia on käyttää syömäpuikkoja. Pidä kasvosi lähellä kulhoa, tartu nuudeleihin syömäpuikkojen avulla ja lorauta ne suuhusi äänestä välittämättä. Lusikka ja haarukka ovat tietysti avuksi niille, jotka eivät pidä syömäpuikoista.
Ramen-keiton ainekset pidetään erillään, kunnes kukin kulho on valmis. Vaikka liemi ja muut ainekset voidaan säilyttää jääkaapissa pari päivää ja lämmittää uudelleen, nuudelit on valmistettava tuoreena. Jos nuudeleita pidetään liemessä useita tunteja, ne todennäköisesti turpoavat liikaa ja muuttuvat vetisiksi. Voit myös pakastaa liemen ilmatiiviissä astiassa jopa kuukauden ajan. Sulata liemi yön yli jääkaapissa ja kuumenna liemi uudelleen hellävaraisesti keittotasolla.