Varmista, että kaikki nuudeleiden ainekset ovat valmiita ja esivalmisteltu etukäteen ennen kuin aloitat ruoanlaiton, sillä ruokalaji paistuu melko nopeasti korkean lämmön vuoksi. Leikkaa vihannekset pienemmiksi, erityisesti parsakaali, jotta ne kypsyvät nopeammin ja samassa ajassa kuin kaikki muu. Varo kypsentämästä nuudeleita liikaa, sillä ne kypsyvät loppuun wokissa vihannesten ja kastikkeen kanssa, jolloin nuudeleista ei tule liian pehmeitä. Jos haluat optimaalisen rakenteen, jossa nuudelit ovat mureita ja vihannekset rapeat ja mureat, pidä wok kuumana. Koska lämpö on keskitetty wokin pohjalle, se on ihanteellinen paistinpannu nuudeleiden valmistukseen. Wok-pannussa ainekset kypsyvät nopeammin, ja voit työntää vähemmän lämpöä tarvitsevat ainekset kulhonmuotoisen pannun reunoille ja enemmän lämpöä tarvitsevat ainekset pohjaan. Älä kuitenkaan ylikuormita pannua, sillä muuten sisällöstä voi tulla pikemminkin märkää kuin rapeaa. Vihanneksille on annettava riittävästi tilaa liikkua.
Nuudeliwokki on helppo ja nopea arkiruoka. Lue lisää alta!
Nuudeleita
|
250 g |
---|---|
Vettä
|
2 l |
Suolaa
|
2 tl |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
---|---|
Parsakaali
|
500 g |
Kevätsipulia
|
2 nippua |
Edamamepapuja papuja
|
250 g |
Soijakastiketta
|
4 rkl |
Kalakastiketta
|
2 rkl |
Riisiviinietikkaa
|
2 rkl |
Hunajaa
|
2 rkl |
Chiliä
|
2 rkl |
Apetina® 3 % kuutioita
|
100 g |
Maapähkinöitä
|
50 g |
Tutustu kiinalaiseen tapaan valmistaa nuudeleita ja vihanneksia erityisellä kiinalaisella stir fry -kastikkeella. Stir fry on ruoanlaittomenetelmä, jota käytetään monissa Aasian maissa, vaikka se onkin peräisin Kiinasta. Siinä ruokaa kypsennetään korkealla lämmöllä wokissa, ja se viittaa myös ruokalajiin "stir fry noodles". Tässä reseptissä parsakaalin kukinnot, edamame-pavut, kevätsipulit ja munanuudelit sekoitetaan kotitekoiseen stir fry -kastikkeeseen, jolloin aineksista tulee erityisen mureita ja rapeita. Viimeisenä lisukkeena nuudelit koristellaan salaattijuustososeella ja kourallisella maapähkinöitä. Jos haluat kokeilla lukemattomia aasialaisia makuja, jotka ovat täynnä mausteisia aromeja ja tuoreita ainesosia, tämä resepti on juuri sitä, mitä etsit.
Jos haluat lisää tällaisia eksoottisia aterioita, tutustu resepteihimme, jotka sisältävät intialaista kikhernecurrya tuoreen pinaatin ja grillatun juuston kera, lämmintä aasialaista nuudelikeittoa kanan kanssa tai kreikkalaista souvlakia.
Klassinen vihannesten ja nuudeleiden sekoituskastike on monipuolinen pohja monille kiinalaisille wok-resepteille. Pohja koostuu soijakastikkeesta, joka tarjoaa vivahteikkaan umami-maun, jossa on fermentoitujen soijapapujen aiheuttamaa lievää makeutta. Helppo stir fry -kastikereseptimme yhdistää soijakastikkeen thaimaalaiseen kalakastikkeeseen, riisiviinietikkaan, hunajaan ja punaiseen chilipippuriin, jotta saat tasapainoisen, monipuolisen ja makuja pursuavan kokemuksen.
Riisiviinietikka on monien aasialaisten ruokien perusainesosa, ja se on miedon ja hieman makean makuinen, ja siinä on ripaus hapokkuutta, joka sopii hyvin yhteen kalakastikkeen kirpeän suolaisen aromin kanssa. Hieman hunajaa tasapainottaa suolaista ja suolaista makua, kun taas chili tuo mukavaa tulisuutta. Tämä on paras sekoituskastike, joka antaa vihanneksille ja nuudeleille makeaa, suolaista makua ja maltillista mausteisuutta.
Tämä suosittu ruokalaji on täynnä tuoreita raaka-aineita ja makuja, ja se on juuri sitä, mitä tarvitset pitkän päivän jälkeen, kun kaipaat jotain herkullista ja helppoa aasialaista ruokaa. Haluamme tehdä ruokaa tyylillä ja mieluiten jotain helppoa ja nopeaa, minkä vuoksi wokkipannulla on niin tärkeä rooli, kun valmistetaan nuudeleita, joissa on rapeita vihannespaloja. Koska kulhonmuotoisen pannun pohjalla on korkea lämpö, tarvitset vain vähän öljyä, jotta saat pehmeät, mutta rapeat parsakaalin kukkaset ja kevätsipulit kudottua kauniisti nuudeleihin, joissa on paljon purtavaa ja umamin makua.
Pehmeät ja kermaiset valkohomejuustokuutiot soseutetaan ja ripotellaan nuudeleiden päälle. Valkosalaattijuusto antaa sekä makua että täyteläisyyttä, ja sen kevyesti suolainen maku sopii täydellisesti moniin lämpimiin ruokiin. Pehmeä ja kermainen koostumus sulaa suussa, ja se on loistava lisä stir fry -nuudeleihin, ja se luo vastakohdan rapeille maapähkinöille, jotka ripotellaan juuston kanssa ruokalajin päälle.
Tämän kiinalaisen nuudelireseptin jokaista osaa voidaan muunnella eri lihojen, kalojen ja vihannesten kanssa. Voit valmistaa nuudeleita kanafileestä, sian sisäfileestä, porsaankyljyksistä tai katkaravuista. Et tarvitse paljon, vain muutama sata grammaa riittää 4 hengelle. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja mausta se hienosti oman maun mukaan, ehkä hieman soijakastikkeella lihan mureuttamiseksi ja maustamiseksi. Voit myös vaihtaa vihanneksia ja lisätä esimerkiksi porkkanaa, punaista paprikaa ja vihreitä papuja. Muista leikata porkkanat ja paprika pienemmiksi paloiksi ennen niiden lisäämistä wokkiin.