Meidän marmoroidun banaanileivän reseptimme avulla saat herkullisen kostean suklaa-banaanipyörreleivän, joka sopii sekä iltapäivän herkuksi, makeaksi välipalaksi että aamiaiseksi. Alta voit oppia lisää marmoroidusta banaanileivästä lukemalla vastauksemme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin banaanileipään liittyen.
Kypsää banaaneja
|
6 |
---|---|
125 g | |
Kananmunia
|
4 |
Vehnäjauhoja
|
175 g |
Leivinjauhetta
|
1½ tl |
Karkeaa suolaa
|
½ tl |
Tummaa kaakaojauhetta
|
1½ rkl |
Tämä marmoroitu banaanileipä on makea ja siinä on kostea rakenne; leipä on makeutettu ainoastaan kypsillä banaaneilla. Kaakaojauheen lisääminen osaan taikinaa ja banaanit pinnalla saavat aikaan marmorivaikutelman, joka erottuu mistä tahansa jälkiruokapöydästä. Koristeellinen marmoroitu banaanileipä sopii yhtä hyvin iltapäivän herkuksi, makeaksi välipalaksi kuin aamiaiseksi, ja se sopii hyvin yhteen maukkaan kahvikupillisen kanssa.
Oletko nykyään banaanikoukussa? Suosittelemme tutustumaan myös banaanipannukakkujen ja banaanimuffinssien resepteihin. Lupaamme, ettet tule pettymään! Tai vilkaise klassista banaanileipäämme, joka on päällystetty tummalla suklaalla ja saksanpähkinöillä.
Tavallisesti klassisessa banaanileipäreseptissä ei käytetä kaakaojauhetta. Tumman kaakaojauheen tuoma voimakas suklaan maku täydentää kuitenkin makeaa, trooppisen banaanin makua ja pehmentää marmoroidun banaanileivän makeutta. Hyvässä kaakaojauheessa on pientä katkeruutta ja terävyyttä, joka saattaa helposti leikata muita makuja. Varovainen kaakaojauheen käyttö lisää kuitenkin monitahoisuutta ilman, että maku on liian voimakas.
Jotta suklaa-banaanimarmorileivästä tulisi upean näköinen, sinun on luotava marmorivaikutelma. Aivan kuten klassisessa marmorikakussa, tämä onnistuu tekemällä täydellinen pyörre taikinaan. Kaada ensin vaalea taikina voideltuun vuokaan. Kaada sitten tummanvärinen kaakaotaikina sen päälle. Luo sitten varovasti lastaa käyttäen marmorivaikutelma. Aloita vuoan yhdestä kulmasta ja vedä lastaa sivulta toiselle siksak-liikkeellä pyöräyttäen kahta eriväristä taikinaa yhteen. Käännä vuokaa ja toista liike toiseen suuntaan. Älä sekoita suklaabanaanleivän taikinaa enempää, sillä se voi sotkea kauniit marmorimaiset pyörteet.
Vaikka saksanpähkinä on tyypillisin banaanin kanssa yhdistetty pähkinä, myös pekaanipähkinät, cashewpähkinät ja mantelit sopivat hyvin yhteen trooppisen hedelmän makean maun kanssa. Jos haluat voita ja pähkinäistä makua, valitse cashew- tai pekaanipähkinöitä. Tai valitse hieman kitkerämpi mantelin tai saksanpähkinän maku. Hienonna suosikkipähkinöitäsi tai luo oma erityinen marmoroitu banaanileipä, jonka seassa on erilaisia pähkinöitä. Lisää pähkinöitä taikinaan, jotta taikina saa rapeutta ja rakennetta.
Voit myös kokeilla valmistaa aikuisempaan makuun sopivaa banaanileipää lisäämällä taikinan kaakaota sisältävään osaan hieman tummaa rommia. Kypsissä banaaneissa on luonnostaan hienovarainen rommin maku. Muutaman ruokalusikallisen lisääminen haluamaasi rommia korostaa tätä ominaisuutta ja tekee banaanimarmorileivän makuprofiilista monitahoisemman ja aikuismaisemman tuomalla siihen hieman savuista makeutta ja pientä potkua.
Lämpimän kakun irrottaminen vuoasta voi joskus olla hieman hankalaa. Voit joutua käyttämään veistä tai ohutta lastaa varmistaaksesi, etteivät marmoroidun banaanileivän reunat tartu reunoihin. Leivontavuoan voiteleminen voilla tai rasvasuihkeella helpottaa kuitenkin huomattavasti irrottamista. Vuoan rasvaamiseen käyttämäsi keino voi vaikuttaa hieman banaanileipiesi makuun. Varmista, että käytät makuun neutraalia rasvasuihketta, jos päätät valita tämän vaihtoehdon. Voin käyttäminen on täysin ok, eikä se muuta tämän marmoroidun banaanileivän makuprofiilia, koska resepti jo itsessäänkin vaatii voin käyttöä.
Jos pelkäät, että voitelet vuoan niin, että banaanimarmorileipä ei irtoakaan siitä, harkitse leivän paistamista tarttumattomassa vuoassa tai käyttämällä leivinpaperia. Vuoraa vuoka isolla palalla leivinpaperia, jotta voit repäistä sen varovaisesti irti leivästä, kun olet kumonnut leivän vuoasta.