Calzone-reseptin pitäminen repertuaarissasi on hyvä apu silloin, kun haluat pizzaa, mutta haluat myös vähän vaihtelua. Jos haluat lisätietoja calzoneista, lue vastauksemme alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
Hiivaa
|
20 g |
---|---|
Haaleaa vettä
|
3 dl |
Vehnäjauhoja (mieluiten 00-jauhoja)
|
400 g |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Sokeria
|
1 tl |
Suolaa
|
½ tl |
200 g | |
Maustamatonta tuorejuustoa
|
200 g |
Murskattuja valkosipulinkynttä
|
2 |
Pippuria
|
|
100 g | |
Kypsää kinkkua viipaloituna
|
100 g |
Hienonnettuja tuoretta basilikaa
|
1 dl |
Vaikka tämä pizzaruoka saattaa olla sellainen, jonka monet yhdistävät vain ulkona syömiseen, calzonen valmistaminen myös kotona on helppoa! Tämä täytetty pizzatasku valmistetaan taittelemalla pizzataikina herkullisen juustoisen täytteen päälle, ja se tarjoaa upean makujen ja rakenteiden yhdistelmän.
Kun teet kotitekoista pizzataikinaa, on tärkeää valita erittäin hienojakoinen jauho, kuten Tipo 00 -jauho. Tällainen pehmeä, jauhemainen durumvehnäjauho helpottaa kevyen ja rapean pizzapohjan valmistusta huomattavasti. Tällainen ilmava, kullanruskea pohja sopii hyvin yhteen pehmeän, suolaisen täytteen kanssa.
Koska calzoneen ei tule kastiketta, voit tarjoilla sen maukkaalla tomaattikastikkeella, yrttisellä gremolatalla, jossa on runsaasti mausteista makua, tai kotitekoisella aioilla, joka on täynnä valkosipulin makua ja sopii kermaiseen täytteeseen.
Helppo reseptimme on saanut inspiraationsa calzoneista, joista kaikki alkoi. Ensimmäisenä Napolissa valmistetussa taitellussa pizzassa oli perinteisesti lämmin, kermainen täyte, jossa oli kinkkua ja juustoa. Rikkaan, hieman kirpeän juuston ja suolaisen kinkun maukasta yhdistelmää pidetään syystäkin klassikkona. Se sopii mainiosti pizzaan, paahtoleipiin, voileipiin ja tietysti calzoneihin.
Tuorejuustoa lisäämällä saat ihastuttavan suolaisen täytteen, jossa on hienoja yrttisiä ja umamimaisia makuja. Se antaa kinkku-juusto-calzoneiden täytteelle ihastuttavan raikkauden, joka sopii mainiosti yhteen tuoksuvan valkosipulin ja pippuristen basilikanlehtien kanssa. Paksu, pehmeä juustotyyppi takaa kermaisen täytteen, joka täydentää rapeaa pizzapohjaa.
Mozzarellaraasteen mieto, voinen maku sopii hyvin yhteen hieman hapokkaan tuorejuuston ja suolaisen kinkun kanssa. Yhdessä nämä ainesosat muodostavat maukkaan, täyteläisen ja pehmeän ruokakokemuksen, joka kilpailee jopa aitojen italialaisten ravintoloiden parhaiden calzone-täytteiden kanssa.
Valkosipulilla maustettu tuorejuusto-calsone sopii monenlaisten täytteiden, kuten pepperonin, mausteisen salamin, paistettujen sienien ja jopa ylijääneen spagetti bolognesen kanssa. Vaikka aamiaiscalzone ei ehkä olekaan perinteisteisin versio, voit käyttää reseptiämme aamiaisversion valmistamiseen; siihen tulee chorizoa, paprikaa, sipulia, silputtua cheddarjuustoa ja munakokkelia.
Vaikka basilika sopii erinomaisesti kinkku-juustotäytteeseen, voit kokeilla myös muita ihania yrttejä, kuten ruohosipulia ja oreganoa. Minttua, basilikaa, persiljaa, sipulia, tuoretta chiliä ja kaalia sisältävä mausteinen yhdistelmä on myös herkullinen täyte vihannesten ystäville. Leikittele eri ainesosilla ja löydä oma suosikkisi calzone-täytteistä.
Calzonen taittaminen on helpompaa, jos asetat silputtua mozzarellaa, valkosipuli-tuorejuustotäytettä ja kinkkua vain calzonepohjan toiselle puolikkaalle sen sijaan, että sijoittaisit täytettä koko pohjalle. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että täyte liikkuu tai valuu ulos, kun taitat puolet pizzapohjasta sen päälle.
Reunojen ja täytteen väliin on tietenkin jätettävä riittävästi tilaa, jotta reunat voidaan puristaa kiinni. Jos ne sivellään kananmunalla ennen kuin ne nipistetään yhteen, voidaan varmistaa, ettei täytettä pääse karkaamaan. Koko calzonen siveleminen kananmunalla korostaa kuoren kullanruskeaa väriä ja antaa pinnalle kiiltoa.