Juustoinen kinkkupiirakka

Juustoinen kinkkupiirakka

1 tunti
Quiche Lorraine on ranskalainen juustoinen kinkkupiirakka. Juustoinen kinkkupiirakka on täydellinen lämmin lounas tai kylmä piknik-eväs. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/juustoinen-kinkkupiirakka/

Tee näin:

Piirakkataikina
  • Aloita valmistamaan kinkkupiirakka tekemällä ensin piirakkataikina. Leikkaa voi kuutioiksi. Yhdistä piirakkataikinan ainekset nopeasti yhteen mieluiten monitoimikoneessa.
  • Painele taikina pyöreään irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Pistele taikinaa haarukalla. Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai pakkasessa noin 15 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Täyte
  • Valmista seuraavaksi kinkkupiirakan täyte. Sekoita kerma, maito, kananmunat, juustoraaste, cayennepippuri ja suola. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
  • Levitä kinkku piirakkapohjalle. Viimeistele kinkkupiirakka kaatamalla päälle munaseos.
  • Paista kinkkupiirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  • Tarjoile juustoinen kinkkupiirakka kevyen retiisisalaatin kera.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat tehdä piirakasta kasvisversion, voit vaihtaa kinkun voissa paistettuun purjoon.

Ainekset

Piirakkataikina
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Suolaa
1 tl
Kylmää vettä
1 - 2 rkl
Täyte
2 dl
1 dl
Kananmunia
3
150 g
Cayennepippuria
1 tl
Suolaa
½ tl
Savustettua kinkkua
150 g
Lisää herkullisia ideoita
Tomaattipiirakka
2 tuntia
Tomaattipiirakka
(22)
Sipulipiirakka
2 tuntia
Sipulipiirakka
(3)