Butter chicken

Butter chicken

1 tunti
Butter chicken eli intialainen voikana maistuu herkulliselta ja tuoksuu koko keittiössä. Tarjoile butter chicken banaaniraidan ja naanleivän kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/butter-chicken/

Tee näin:

Butter chicken
  • Aloita butter chicken marinadin valmistuksella. Murskaa ensin kardemumman ja korianterin siemenet esimerkiksi morttelissa. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulit.
  • Kaada jogurtti kulhoon ja lisää joukkoon tomaattipyree, inkivääriraaste, valkosipuli ja muut mausteet. Sekoita marinadi hyvin yhteen.
  • Leikkaa kanafileet kolmeen osaan ja lisää ne marinadiin. Anna kanan marinoitua jääkaapissa peitettynä noin puoli tuntia.
  • Hienonna sipulit. Lämmitä voi paistinpannulla. Paista sipulit voissa samalla sekoittaen noin 1 minuutin ajan. Siirrä sitten sipulit pois pannulta.
  • Ruskista marinoidut kananpalat pannulla noin 1 minuutti per puoli. Lisää vesi, paistetut sipulit ja loput marinadista. Keitä butter chicken matalalla lämmöllä, kannen alla noin 5 minuuttia.
Banaaniraita
  • Valmista seuraavaksi banaaniraita. Paloittele banaanit ja hienonna kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita jogurtti yhdessä banaanin ja kevätsipulin (jätä hieman sivuun koristelua varten) kanssa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
  • Jätä banaaniraita maustumaan jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  • Tarkista maku ja koristele banaaniraita kevätsipulilla.
Tarjoilu
  • Sulata lopuksi vielä 50 g voita. Hienonna korianteri karkeasti. Pilko vihreä chili.
  • Annostele butter chicken lämpimään tarjoilukulhoon ja kaada sulatettu voi päälle. Viimeistele korianterilla ja chilillä.
  • Tarjoile butter chicken riisin, naanleivän ja banaaniraidan kera.
Valmis!

Ainekset

Butter chicken
Kardemummansiemeniä
16
Korianterin siemeniä
1 tl
250 g
Tomaattipyreetä
2 rkl
Tuoretta inkivääriä
1 rkl
Pieniä valkosipulinkynsiä
3
Garam masalaa
1 tl
Pippuria myllystä
¼ tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
½ tl
Kanan fileitä
4
50 g
Sipuleita
3
Vettä
2 dl
Banaaniraita
250 g
Banaaneja
2
Kevätsipulia (n. 100 g)
1 nippu
Jeera
½ tl
Suolaa
¼ tl
Pippuria myllystä
50 g
Tuoretta korianteria
½ dl
Vihreää chiliä
2 rkl
Tarjoiluun
Basmatiriisiä
160 g
Naan-leipää
120 g
Lisää herkullisia ideoita
Kanapata
30 minuuttia
Kanapata
(8)
Biryani
45 minuuttia
Biryani
(6)