Biryani

Biryani

45 minuuttia
Biryani on suosittu riisipohjainen intialainen ruoka, joka on helppo valmistaa. Tarjoile biryani mangon makuisen jogurttiraidan kera!
https://www.arla.fi/reseptit/biryani/

Tee näin:

Biryani
  • Käsittele ensiksi kasvikset ja kana. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa isoiksi kuutioiksi. Leikkaa kanafileet kuutioiksi (n. 1,5 x 1,5 cm) ja siirrä kananpalat lautaselle.
  • Käännä liesi tasaiselle lämmölle ja paista ensiksi sipulit voissa – sekoittele välillä. Lisää kana pannulle ja paista kypsäksi.
  • Nosta sipuli ja kana pois liedeltä ja laita peitettynä jääkaappiin. Murskaa kardemummat kevyesti ja ota siemenet talteen.
  • a jäljelle jääneen voin sulaa pannulla korkealla lämmöllä ruskistumatta. Paista kardemumman siemenet, korianterin siemenet sekä curry sekoittaen noin 15 sekuntia.
  • Laita liemi, riisi, tomaatit, chilipippurit ja suola pannuun ja keitä hyvin matalalla lämmöllä tiiviisti suljetun kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää paistetut sipulit ja kana ja lämmitä biryani hyvin.
  • Siirrä biryani tarjoiluastiaan ja koristele mintunlehdillä.
Mangoraita
  • Valmista seuraavaksi mangoraita. Kuori mango ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita jogurtti, mango, suola ja pippuri tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.
  • Tarjoile kylmä mangoraita lämpimän biryanin kanssa.
Valmis!
Vinkki

On jännittävää saada koko kardemumman tai korianterin siemen suuhun biryaniaa syödessä. Voit vaihtoehtoisesti myös murskata siemenet morttelissa, jotta mausteet jakautuvat tasaisemmin ruokaan.

Ainekset

Biryani
50 g
Punasipuli (n. 300 g)
4
Puhdistettua kanan fileitä
200 g
Vihreää kardemummaa
10
Korianterin siemeniä
1 rkl
Curryjauhetta
1 rkl
Kanalientä
6 dl
Basmatiriisiä (n. 4 dl)
320 g
Tomaatteja
400 g
Hienonnettua vihreää chilipaprikaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
1½ tl
Tuoreita mintunlehtiä
2 dl
Mangoraita
2½ dl
Kypsää mango (n. 125 g)
½
Karkeaa suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Nasi Goreng
30 minuuttia
Nasi Goreng
(4)
Paneer Tikka Masala
30 minuuttia
Paneer Tikka Masala
(34)