Hienonnettua valkosipulinkynsiä
|
2 |
---|---|
Inkivääriä
|
1 rkl |
Ketsuppia
|
1 dl |
Tomusokeria
|
1 rkl |
Etikkaa
|
2 rkl |
Sambal oelekia
|
1 tl |
Jauhettua kuminaa
|
1 tl |
Runsaasti makua, joka on räätälöity grilliin, mutta joka on yhtä tervetullut kastikkeena tai dippikastikkeena. Kun teet oman BBQ-kastikkeen itse, voit valvoa tarkkaan, mitä kastikkeeseen tulee ja mitä jää pois.
Tämä resepti on hengenpelastaja, kun haluat yhtäkkiä laittaa grillin päälle. Vain muutamalla yksinkertaisella ainesosalla ja nopealla aikataululla saat aitoa BBQ-kastiketta, jota voit käyttää marinointiin, lihan mehevöittämiseen ja mausteena, kun tarjoilet suosikkigrilliruokaasi. Se sopii yhtä hyvin lihan, vihannesten, sienien, tofun tai minkä tahansa grillatun ruoan kanssa. Jääkö grillauksen jälkeen vielä kastiketta yli? Kokeile ripotella kastiketta pizzan, tacojen, hampurilaisten tai hot dogien päälle - tai lisää sitä seuraavaan muhennokseen saadaksesi lisäpotkua makuun.
Tämä BBQ-kastike, jonka maku on syvä, makea ja hennon kirpeä, sopii täydellisesti lihan tai vihannesten marinointiin ennen grillausta. Marinoidaksesi kaada kastike suljettavaan pussiin tai astiaan, lisää marinoitavat ainekset joukkoon ja hiero niitä kastikkeessa.Sekoita tai ravista varovasti, jotta kastike leviää tasaisesti. Laita pussi tai astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes BBQ-aromit ovat saaneet tiukan otteen ruoasta. Varo marinoimasta liikaa, sillä kastikkeen hapot voivat tehdä lihasta hieman kuivaa.
Voit valmistaa helpon BBQ-kastikkeen, joka sopii Tex-Mex-salaattiin tai mihin tahansa perheateriaan. Sekoita yhteen sitruunamehu ja ripaus etikkaa ja lisää sitten hunajaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Viimeistele BBQ-kastikkeella ja vatkaa kastike vielä viimeisen kerran, jotta se yhdistyy. Jos haluat tehdä BBQ-kastikkeestasi kermaisen dippikastikkeen perunalastuille tai sipseille, sekoita loraus pieneen määrään smetanaa ja lisää halutessasi ruokalusikallinen majoneesia.
Näin monipuolisen kastikkeen avulla on helppo varmistaa, että kaikki siitä tulee käyttöön. Kun BBQ-kastike on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, siirrä se purkkiin tai muuhun astiaan, jossa on ilmatiivis kansi. Säilytä sitä sitten jääkaapissa jopa kuusi viikkoa. Todennäköisesti kastike tulee käyttöön paljon nopeammin.
Jos haluat välttää gluteenia, sinun on lähinnä pidettävä silmällä vehnän ja kauran kaltaisia viljoja. Tämä kastike on gluteenitonta, koska se on tehty ilman viljaan perustuvaa sakeuttamisainetta. Monissa BBQ-kastikkeissa käytetään kuitenkin ainesosana Worcestershire-kastiketta, joka sisältää gluteenia. Jos haluat varmistaa, että kastikkeesi on gluteenitonta, ei ole parempaa tapaa kuin tehdä itse.
BBQ on yksinkertaisesti toinen tapa kirjoittaa barbecue, joka perustuu näiden kolmen kirjaimen samankaltaiseen ääntämiseen. BBQ-kastike on kastike, joka sopii erityisen hyvin grillatun lihan ja vihannesten kanssa marinadina tai mausteena. Kaupoissa on paljon erilaisia BBQ-kastikkeita, joissa on erilaisia tulisuuden, makeuden, happamuuden ja mausteiden yhdistelmiä. Löydät oman suosikkisi kokeilemalla eri kulttuurien ja keittiöiden kastikkeita: Amerikkalaisia, korealaisia, brasilialaisia - BBQ-makuja on mieletön valikoima!
BBQ:n maku määräytyy osittain sen edustaman kulttuurin ja keittiön mukaan ja osittain kyseisen keittiön eri tyylien mukaan. Joskus se on savuinen, runsas ja tulinen. Toisinaan taas kirkkaampi ja hedelmäisempi. Yhteistä on makeuden ja erilaisten aromien ja mausteiden yhdistelmä BBQ-kastikkeessa. Makeus voi olla peräisin hunajasta, sokerista tai hedelmälihasta. Happamuutta lisätään usein etikan tai sitrusmehun avulla. Aromien ja mausteiden osalta BBQ-kastikkeessa on usein sipulia, valkosipulia, juustokuminaa, chiliä ja yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa ja oreganoa.