Voit myös valmistaa tällä helpolla reseptillä itse kinuskikastiketta kondensoidun maidon tilalle.
Kananmunia
|
4 |
---|---|
Hienosokeria
|
2 dl |
Vehnäjauhoa
|
1 dl |
Perunajauhoja
|
1 dl |
Vaniljasokeria
|
1 tl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Banaaneja
|
4 |
---|---|
Sitruunamehua
|
1 tl |
4 dl | |
Vaniljasokeria
|
1 tl |
Kondensoitua maitoa
|
400 g |
Tummaa suklaa
|
25 g |
---|---|
Maitosuklaalla kuorrutettuja maissipuffia tai ruispuffeja, esim. Suffeli Puffi tai Raksu maitosuklaa
|
Tämä kakku on päivitetty versio klassisesta banoffeesta, joka tuli tunnetuksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1970-luvulla. Tämä herkku tosin saattaa olla peräisin Yhdysvalloista (näkymykset asiasta vaihtelevat). Oli miten oli, karamellilla ja suklaalla maustettu banaanikakku tyydyttää hurjemmankin makeanhimon.
Vaikka tämä resepti on petollisen yksinkertainen valmistaa, sen kerroksellisuus, värikontrasti, makuyhdistelmä ja hieno suklaakuorrutus tekevät banoffee-kakusta ruokapöydän keskipisteen, jolla voit ihastuttaa ystäväsi. He haluavat takuulla toisen, kolmannen ja ehkä jopa neljännen viipaleen!
Haluatko saada tämän erottuvan kakun loistamaan vieläkin enemmän erityisissä juhlissa? Se onnistuu helposti muuttamalla kuorrutusta. Murennetut macaronit, makeiset, praliinit, suklaarinkelit - kaikenlaiset makeat herkut sopivat hyvin banoffee-kakkuun koristeiksi, joten ole rohkeasti luova! Jos haluat pysyä banaaniteemassa, kokeile suklaaseen kastettuja kuivattuja banaaniviipaleita.
Jotta banoffee-kakku säilyisi tuoreena, se kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Jos haluat säilyttää kakun jääkaapissa, kääri se mieluiten muoviin, jotta se ei ime itseensä ei-toivottuja hajuja.