Banoffee-kakku

Banoffee-kakku

45 minuuttia
Banoffee-kakku on yhdistelmä toffeeta, banaania ja kermavaahtoa. Rapean suklaan lisääminen täytteeksi auttaa tasapainottamaan pehmeää, hedelmäistä täytettä. Herkullinen Banoffee-kakku on alun perin kotoisin Englannista. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/banoffee-kakku/

Tee näin:

Banoffee-kakku
  • Aloita valmistamaan Banoffee-kakku ja tee ensiksi kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaada seos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, halkaisijaltaan noin 24 cm. Paista kakkupohja uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kolmeen osaan.
  • Muussaa banaanit ja lisää sitruunamehu. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi.
  • Levitä kondensoitua karamellisoitua maitoa, kermaa ja soseutettua banaania kahden pohjan päälle. Säästä 1/3 kermavaahdosta ja karamellikastikkeesta.
  • Kokoa Banoffee-kakku nostamalla kakkupohjat päällekkäin. Laita päällimmäiseksi täyttämätön kakkupohja.
  • Kuorruta Banoffee-kakku kermavaahdolla ja valuta kermavaahdon päälle kondensoitua karamellisoitua maitoa.
  • Viimeistele Banoffee-kakku raastetulla suklaalla ja murskatuilla suklaakarkeilla.
Valmis!
Vinkki

Voit myös valmistaa tällä helpolla reseptillä itse kinuskikastiketta kondensoidun maidon tilalle.

Banoffee-kakku Q&A

Voiko banoffee-kakkua pakastaa?
Banoffeekakku voidaan ehdottomasti pakata ja pakastaa, jotta se säilyy pidempään - varmista vain, että se on täysin jäähtynyt ennen pakastamista.
Tummuvatko banaanit banoffee-kakussa?
Banaanit tummuvat luonnostaan ajan myötä, mutta banoffee-kakun tapauksessa banaanien sekoittaminen sitruunamehun, kerman ja vaniljasokerin kanssa pitää täytteen houkuttelevan värisenä.
Mitä voit tehdä ylijääneestä karamellikastikkeesta?
Karamellikastike vie minkä tahansa herkun uudelle tasolle, valutitpa sitä sitten jäätelön päälle, hedelmäviipaleiden joukkoon tai viimeistelitpä sillä juustokakun!

Ainekset

Banoffee-kakkupohja
Kananmunia
4
Hienosokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte ja kuorrutus
Banaaneja
4
Sitruunamehua
1 tl
4 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kondensoitua maitoa
400 g
Koristeeksi
Tummaa suklaa
25 g
Maitosuklaalla kuorrutettuja maissipuffia tai ruispuffeja, esim. Suffeli Puffi tai Raksu maitosuklaa
Lisää herkullisia ideoita

Banoffee-kakku on uusi versio klassisesta banoffeesta

Tämä kakku on päivitetty versio klassisesta banoffeesta, joka tuli tunnetuksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1970-luvulla. Tämä herkku tosin saattaa olla peräisin Yhdysvalloista (näkymykset asiasta vaihtelevat). Oli miten oli, karamellilla ja suklaalla maustettu banaanikakku tyydyttää hurjemmankin makeanhimon.

Banoffee-kakku on helppo mutta herkullinen

Vaikka tämä resepti on petollisen yksinkertainen valmistaa, sen kerroksellisuus, värikontrasti, makuyhdistelmä ja hieno suklaakuorrutus tekevät banoffee-kakusta ruokapöydän keskipisteen, jolla voit ihastuttaa ystäväsi. He haluavat takuulla toisen, kolmannen ja ehkä jopa neljännen viipaleen!

Vinkkejä banoffee-kakun valmisteluun

Haluatko saada tämän erottuvan kakun loistamaan vieläkin enemmän erityisissä juhlissa? Se onnistuu helposti muuttamalla kuorrutusta. Murennetut macaronit, makeiset, praliinit, suklaarinkelit - kaikenlaiset makeat herkut sopivat hyvin banoffee-kakkuun koristeiksi, joten ole rohkeasti luova! Jos haluat pysyä banaaniteemassa, kokeile suklaaseen kastettuja kuivattuja banaaniviipaleita.

Miten banoffee-kakku tulisi säilyttää?

Jotta banoffee-kakku säilyisi tuoreena, se kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Jos haluat säilyttää kakun jääkaapissa, kääri se mieluiten muoviin, jotta se ei ime itseensä ei-toivottuja hajuja.