Viikuna-rosmariinipizza

Viikuna-rosmariinipizza

Nopea ja herkullinen pizza, paahdetut pähkinät sekä tuoreet viikunat antavat jouluisen maun pizzalle.
https://www.arla.fi/reseptit/viikuna-rosmariinipizza/

Tee näin:

Pizzataikina:
  • Sekoita hiiva ja vesi kulhossa.
  • Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hiukan jauhoja).
  • Vaivaa taikina hyvin.
  • Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikaan noin ½ tunniksi.
  • Laita uunipelti lämpiämään uuniin.
  • Ota taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot.
  • Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele ne soikeiksi (n. 25 x 35 cm).
  • Laita pizzapohjat kahdelle eri leivinpaperille ja kauli ne.
  • Kuumenna uuni 250 ° C.
Täyte:
  • Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  • Levitä Lempi Crème Fraîche pizzapohjalle, ripottele juustoraate, sakanpähkinät ja rosmariini.
  • Lisää sormisuola makusi mukaan.
  • Paista uunin keskitasossa n. 8-10 min.
  • Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pizzalle juuri ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa pizzan helposti ja nopeasti valmiista pizzanpohjista.

Ainekset

Taikina
Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä vettä
2 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Suolaa
n. ½ tl
Pizzajauhoja
325 g
Täyte / pizza
Saksanpähkinöitä
2 dl
200 g
150 g
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
½ rkl
Sormisuola
½ rkl
Tuoreita viikunoita
4
Lisää herkullisia ideoita
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(8)