Valkosuklaakakku
Arvioi (4)

Valkosuklaakakku

Herkullinen valkosuklaakakku vie kielen mennessään! Kaiken lisäksi se on helppo valmistaa.

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 250 g valkosuklaata
  • 200 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 3 kananmunaa
  • 2 12 dl sokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 150 g valkosuklaata
  • 12 dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljatomusokeria

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Rouhi suklaa. Sulata voi kasarissa. Ota kasari levyltä ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri voimakkaasti. Sekoita vaahtoon suklaa-voiseos, konjakki ja jauhot. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin viilenemään. Valmista päällinen. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja ota kasari pois levyltä. Lisää suklaa kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna suklaa-kerma seoksen puoliksi jäähtyä jääkaapissa, noin 5 minuuttia. Levitä seos kakulle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota kakku ennen tarjoilua. Vedä veitsellä vuoan reunoja pitkin ja avaa vuoka. Nosta kakku tarjoiluastiaan. Sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoa tuoreiden ja paloiteltujen eksoottisten hedelmien ja pehmeäksi vaahdotetun, vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.