Tuorejuustopommit

Tuorejuustopommit

1 tunti
Pehmeiden pikkusämpylöiden sisältä paljastuu haukatessa herkullinen yllätys. Helpot tuorejuustopommit ovat täydellinen lisuke keittoruoalle. Ne ovat parhaimmillaan lämpimänä, mutta katoavat varmasti vielä jääkaappikylminäkin.
https://www.arla.fi/reseptit/tuorejuustopommit/

Tee näin:

Tuorejuustopommit
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
  • Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se sormenpäillä jauhoseokseen, jotta saat murumaisen taikinan.
  • Mittaa joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa maustevoi.
  • Sulata voi.
  • Lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet ja hienonnettu basilika.
  • Kauli taikina runsaasti jauhotetulla alustalla suureksi levyksi (noin 30x30 cm).
  • Leikkaa levy 16 osaan ja tiputa jokaiselle osalle lusikallinen tuorejuustoa.
  • Nipistä levyn reunat nyytiksi juuston ympärille ja pyöritä nyytti palloksi.
  • Aseta pallo pellille saumapuoli alaspäin.
  • Voitele pallot maustevoilla ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes pallot ovat saaneet kauniin paistovärin.
  • Voitele pallot vielä uudelleen voilla.
  • Tarjoile lämpimänä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2½ tl
75 g
2 dl
Maustevoi
100 g
Valkosipulinkynttä
2
Tuoretta persiljaa ja ruohosipulia
Lisää herkullisia ideoita
Banh mi -patongit
30 minuuttia
Banh mi -patongit
(0)
Valkosipulisämpylät
25 minuuttia
Valkosipulisämpylät
(1)