Täytekakku sitruuna-mustikkatäytteellä
Arvioi (7)

Täytekakku sitruuna-mustikkatäytteellä

Tämä sitruunainen mustikkatäytekakku on paisti herkullinen myös upea ilmestys juhlien kahvipöydässä.

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Ainekset

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 12 dl sokeria
  • 1 14 dl vehnäjauhoja
  • 1 14 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 75 g valkosuklaata

Sitruunakreemi

  • 2 kananmunaa
  • 1 14 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 50 g Arla Ingman Meijerivoita huoneenlämpöisenä
  • 3 dl Arla Ingman kuohukermaa

Mustikkatäyte

  • 250 g mustikoita
  • 1 dl tomusokeria

Koristeluun

  • 3 dl Arla Ingman kuohukermaa
  • 2 sitruunoita
  • mustikoita
  • tomusokeria

Ohjeet

Kakkupohja: Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää sula suklaa kakkutaikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (ø noin 24 cm). Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa muutama minuutti ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Jaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Sitruunakreemi: Vaahdota munat ja sokeri kattilassa. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja maissitärkkelys. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja nostele puolet vaahdosta sitruunakreemin joukkoon.

Mustikkatäyte: Sekoita mustikat, tomusokeri ja loput kermavaahdosta keskenään. Kokoa kakku levittämällä molempia täytteitä kerrosten väleihin. Vaahdota kerma ja kuorruta kakku. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku sitruunaviipaleilla ja mustikoilla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.