Suklaamoussekakku
Arvioi (38)

Suklaamoussekakku

Tämä kakku on jokaisen suklaanystävän unelma! Se yhdistelee kerroksittain tummasta suklaasta ja maitosuklaasta valmistettua moussea ja vie kielen mennessään.

Reseptistä valmistuu 14 palaa

Ainekset

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 34 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • Kostutukseen 1 dl vahvaa kahvia

Tumma suklaamousse

  • 3 dl Arla Ingman kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunan keltuaista

Vaalea suklaamousse

  • 3 dl Arla Ingman kuohukermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista

Koristeluun

  • suklaata lastuina

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos munaseokseen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Varmist esim. cocktailtikun avulla että kakku on keskeltä kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, ota se sitten pois vuoasta ja anna jäähtyä. Jaa suklaakakku kahteen levyyn. Kostuta kumpikin levy kahvilla ja laita ne kylmään odottamaan.

Aloita sitten tumman moussen tekeminen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keltuaiset kulhossa. Lisää mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi kermavaahto seokseen mukaan. Tee vaalea mousse samalla tavalla.

Aseta irtopohjan pohjalle yksi kakkulevyistä. Levitä päälle puolet tummaa moussea ja sen päälle puolet vaaleaa moussea. Aseta toinen kakkulevy moussekerroksien päälle ja levitä sen päälle samalla tavalla loput tummasta ja vaaleasta moussesta. Laita kakku jääkaappiin n. 4-5 tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele suklaalastuilla ennen tarjoilua.