Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku

Raikkaan sitruunainen juustokakku sopii tarjoiltavaksi lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä juustokakku sisältää myös raejuustoa.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunajuustokakku/

Tee näin:

Pohja
  • Murskaa keksit ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele irtopohjaiseen vuokaan (ø n. 22 cm).
Juustokakku
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Lisää tuorejuusto ja raejuusto keltuaisvaahtoon. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata kattilassa. Lisää sitruunamehu ja kaada juustoseoksen joukkoon. Sekoita. Vaahdota valkuaiset ja kääntele varovasti juustoseoksen joukkoon. Kaada juustoseos vuokaan keksipohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kuorrutus
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita crème fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata kattilassa. Sekoita crème fraichen joukkoon. Kaada seos hyytyneen juustokakun pinnalle. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi ja koristele sitruunankuoriraasteella ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
100 g
75 g
Juustokakku
Liivatelehtiä
8
Munankeltuaista
6
Sokeria (n. 1,75 dl)
150 g
Vaniljatanko
1
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
300 g
Sitruunamehua
2 rkl
Munanvalkuaista
2
Kuorrutus
Liivatelehtiä
3
200 g
Sokeria
1½ rkl
Vaniljasokeria
½ rkl
Sitruuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Sitruunajäädykkeet
20 minuuttia
Sitruunajäädykkeet
(4)