Sitruunajuustokakku
Arvioi (16)

Sitruunajuustokakku

Raikkaan sitruunainen juustokakku sopii tarjoiltavaksi lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä juustokakku sisältää myös raejuustoa.

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Ainekset

Pohja

  • 100 g Digestive-keksejä
  • 75 g Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna

Juustokakku

  • 8 liivatelehteä
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 150 g sokeria (n. 1,75 dl)
  • 1 vaniljatanko
  • 300 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 300 g Arla raejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 kananmunan valkuaista

Kuorrutus

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g Arla Keittiö Crème fraîchea
  • 1 12 rkl sokeria
  • 12 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna

Ohjeet

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele irtopohjaiseen vuokaan (ø n. 22 cm).

Juustokakku: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Lisää tuorejuusto ja raejuusto keltuaisvaahtoon. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata kattilassa. Lisää sitruunamehu ja kaada juustoseoksen joukkoon. Sekoita. Vaahdota valkuaiset ja kääntele varovasti juustoseoksen joukkoon. Kaada juustoseos vuokaan keksipohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kuorrutus: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita crème fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata kattilassa. Sekoita crème fraichen joukkoon. Kaada seos hyytyneen juustokakun pinnalle. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi ja koristele sitruunankuoriraasteella ennen tarjoilua.