Sitruunainen piirakka

Sitruunainen piirakka

Herkullisen sitruunainen piirakka sopii tarjottavaksi tilanteessa kuin tilanteessa ja sen maku vie kielen mennessään. Nam!
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-piirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Aloita tekemällä pohja. Sekoita keskenään jauhot ja tomusokeri, ja nypi joukkoon voi. Sekoita joukkoon munankeltuainen ja 2 rkl kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi.
  • Nosta taikina tasaiselle alustalle ja vaivaa rauhallisesti kunnes taikina on täysin tasaista. Muotoile taikinasta levy, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 23 cm). Laita pohjan päälle pala leivinpaperia ja kasaa päälle leivontapapuja. Anna jäähtyä vielä 30 min jääkaapissa ennen paistamista.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta piirakkavuoka uuniin ja paista 20 minuuttia.
  • Poista sitten leivinpaperi ja leivontapavut ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes taikina muuttuu kullankeltaiseksi reunoilta ja pohja on kypsä.
  • Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja valmista täyte.
Täyte
  • Vispaa sekaisin munat ja munankeltuaiset ja lisää joukkoon sokeri. Vispaa kunnes seos on tasaista vaahtoa. Lisää joukkoon kerma, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada seos jäähtyneeseen piirakkapohjaan ja kypsennä uunissa 30 minuutin ajan tai kunnes piiraan keskiosa on jähmettynyt. Anna jäähtyä ja koristele sitruunainen piirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Murotaikina
Vehnäjauhoja
225 g
Tomusokeria
2 rkl
130 g
Kananmunan keltuainen
1
Täyte
Kananmunia
4
Munankeltuaista
2
Sitruunankuorta ja mehu
2
Sokeria
150 g
1¾ dl
Tomusokeri
Lisää herkullisia ideoita