Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Sen samaan aikaan hapokas ja raikas maku hivelee makunystyröitä. Raparperipiirakan kirpeyttä täydentää ihanasti esimerkiksi lempeä vaniljakastike tai viileänmakea jäätelö.
Arvioi (16)

Minun arvosanani

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Sen samaan aikaan hapokas ja raikas maku hivelee makunystyröitä. Raparperipiirakan kirpeyttä täydentää ihanasti esimerkiksi lempeä vaniljakastike tai viileänmakea jäätelö.

Annoslukumäärä

Rahkatäyte

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista raparperipiirakka 175 °C asteessa, uunin alaosassa, noin 35 minuuttia.

Vinkit

Ota raparperin kanssa varaslähtö kesään – nuoria, maukkaita raparperinvarsia puskee esiin maasta jo ennen muuta kesän satoa. Kokeile raparperia leivonnaisten lisäksi rohkeasti myös suolaisiin ruokiin, tutustu raparperiresepteihimme!

Suositellut tuotteet