Raparperipiirakka
Arvioi (15)

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Se on samalla raikas ja hapokas, ja maistuu hyvältä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa!

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 150 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte

  • n. 400 g raparperia
  • 1 prk (200 g) Arla Keittiö raparperi-mansikkarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista raparperipiirakka 175 °C asteessa, uunin alaosassa, noin 35 minuuttia.