Raparperi-valkosuklaamuffinit

Raparperi-valkosuklaamuffinit

45 minuuttia
Raparperi-valkosuklaamuffinit – raparperin kirpeyden ja valkosuklaan makeuden kesäisen herkullinen sinfonia. Oletko vielä kokeillut?
https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-valkosuklaamuffinit/

Tee näin:

  • Aloita raparperi-valkosuklaamuffinien valmistus laittamalla uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi esimerkiksi veitsellä.
  • Vatkaa voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi massaksi.
  • Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan, välissä sekoittaen.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa.
  • Sekoita jauhot voiseokseen ja lisää joukkoon vielä ⅔ pieneksi pilkotusta valkosuklaasta.
  • Kaada tai nostele lusikalla taikinaa 12 muffinimuottiin.
  • Paloittele raparperin varret sopivan pituisiksi paloiksi.
  • Pyörittele raparperin palat lopussa valkosuklaasta ja aseta ne muffinien päälle.
  • Paista raparperi-valkosuklaamuffinit uunin keskitasolla 12-15 min.
  • Ota valmiit raparperi-valkosuklaamuffinit uunista ja anna niiden jäähtyä.
  • Ripottele halutessasi siivilän läpi tomusokeria raparperi-valkosuklaamuffinien päälle koristeeksi ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Nämä muffinit maistuvat erityisen hyvältä lämpiminä.

Ainekset

150 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Valkosuklaa
100 g
Raparperia vartta
Lisää herkullisia ideoita