Raparperi-manteliherkku

Raparperi-manteliherkku

Raparperi-manteliherkku on hienostunut ja maukas jälkiruoka, joka sopii tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin.
https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-manteliherkku/

Tee näin:

  • Viipaloi raparperi. Laita palat kattilaan ja lisää vesi sekä sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi soseutuu. Anna soseen jäähtyä. Ruskista mantelilastu-kaurahiutaleseos rasvassa pannulla. Lisää pannulle sokeri sekä kaneli ja sekoita hyvin. Kaada seos lautaselle jäähtymään. Lisää maitorahkaan limettimehu, sokeri ja mansikkasurvos. Annostele raparperisose, manteli-kaurahiutaleseos ja maitorahka tarjoiluastioihin kerroksittain. Koristele mansikoilla.
Valmis!

Ainekset

Raparperia
300 g
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 dl
Manteli-kauraseos
Mantelilastu
1 dl
Kaurahiutale
1 dl
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Kanelia
1 tl
Tarjoiluun
250 g
Limettimehua
2 rkl
Sokeria
½ dl
Mansikkahilloa
1 dl
Tuoreita mansikoita