Räiskäleet hillon ja kermavaahdon kera
Arvioi (6)

Räiskäleet hillon ja kermavaahdon kera

Räiskäleet eli letut on helppo herkku, joka syntyy käden käänteessä. Makea hillo ja kermavaahto kruunaavaat räiskälepinon jokaisen lautasella!

Annoslukumäärä

Ainekset

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl Arla kevytmaitoa
  • 2 12 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 12 tl suolaa
  • 25 g Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna

Tarjoiluun

  • 2 dl mansikkahilloa tai jotain muuta hilloa
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Ohjeet

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lisää maito ja jauhot vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla ja suolalla. Kaada joukkoon sulatettu voi. Kuumenna lettu- tai teflonpannu ja lisää nokare voita. Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita, kauniin ruskeita räiskäleitä. Vähennä välillä lämpöä, etteivät räiskäleet pala. Pane räiskäleet pinoon ja peitä ne vaikka alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy ennen tarjoilua. Tarjoa letut hillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Ohjeesta tulee 10 isoa räiskälettä tai 40 pikkulettua.

Vinkki! Voit täyttää isoja räiskäleitä joskus vaihteeksi suolaisella täytteellä ja tarjota ne salaatin kanssa.