Rahkapullat
Arvioi (5)

Rahkapullat

Rahkapullat maistuvat koko perheelle ja sopivat hyvin päivän kahvihetkiin!

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 2 12 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 0,7 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 12 kananmunaa
  • 12 tl suolaa
  • dl vehnäjauhoja
  • 75 g Arla Ingman Luomu Meijerivoita

Täyte

  • 250 g Arla Keittiö maitorahkaa
  • 1 dl Arla Ingman Luomu kuohukermaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • 1 12 dl rusinoita
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 12 dl sokeria
  • 0,25 tl jauhettua vaniljaa TAI 1 tl vaniljasokeria

Voiteluun

  • 12 kananmunaa

Ohjeet

Yhdistä kulhossa desiin jauhoja kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Kaada maito jauho-hiivaseokseen. Lisää joukkoon myös sokeri, kananmunanpuolikas, kardemumma ja suola. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Lisää huoneenlämpöinen voi aika loppuvaiheessa. Kippaa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenen minuuttia. Palauta taikina jauhottuun kulhoon. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Tee taikinasta pieniä pullia ja anna niiden kohota. Tee täyte sekoittamalla täytteen ainekset yhteen. Paina kohonneen pullan keskelle ison mehulasin pohjalla kuoppa (paina kuoppa melko syvään). Täytä kuopat täytteellä. Voitele pullien reunat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 12-15 minuuttia.

Vinkit

Tämän reseptin on luonut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.