Rahkapiirakka
Arvioi (18)

Rahkapiirakka

Ihanan mehevä ja maukas rahkapiirakka maistuu kaikille perheen herkkusuille! Pääsiäisen lempijälkkäri valmistuu helposti ohjeillamme, kokeile vaikka!

Reseptistä valmistuu 1 pellillinen

Ainekset

Pullataikina

  • 2 12 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 0,7 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 12 kananmunaa
  • 12 tl suolaa
  • 6 12 dl vehnäjauhoja
  • 75 g Arla Ingman Luomu Meijerivoita

Täyte

  • 250 g Arla Keittiö maitorahkaa
  • 1 dl Arla Ingman Luomu kuohukermaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • 1 12 dl rusinoita
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 12 dl sokeria
  • 0,25 tl jauhettua vaniljaa TAI 1 tl vaniljasokeria

Voiteluun

  • 12 kananmunaa

Ohjeet

Yhdistä kulhossa desiin jauhoja kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Kaada jauho-hiivaseokseen. Lisää joukkoon myös sokeri, kananmunanpuolikas, kardemumma ja suola. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Lisää huoneenlämpöinen voi aika loppuvaiheessa. Kippaa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenen minuuttia. Palauta taikina jauhottuun kulhoon. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Voitele uunipelti tai vuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina kohottuaan takaisin jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Painele taikina uunipellin pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele piirakan pullareunat. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Täyte saa olla vielä hiukan hyllyvää, kun otat piirakan ulos uunista.

Vinkit

Tuplaamalla ohjeen saat pellillisen piirakkaa 50 cm leveään uuniin.

Jos haluat saada jatkettua sitruunaista makua aikuiseen malliin, voit liottaa rusinoita tunnin verran limoncello-liköörissä.

Tämän reseptin on luonut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.