Piparkakkutäytekeksit

Piparkakkutäytekeksit

Piparkakkutäytekeksit ovat suklaisia whoopie-keksejä joulun twistillä. Koristele keksit valkosuklaalla ja piparmintturouheella ja anna lahjaksi!
https://www.arla.fi/reseptit/piparkakkutaytekeksit/

Tee näin:

  • Nosta voi, rahka ja kananmuna huoneenlämpöön 30-40 min ennen leivonnan aloittamista.
  • Valmista ensin keksien täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Laita täyte pursotin- tai pakastuspussiin ja nosta jääkaappiin.
  • Valmista keksit. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kananmuna joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää joukkoon myös Arla Keittiö Piparkakkurahka ja sekoita tasaiseksi.
  • Laita taikina pursotin- tai muovipussiin. Leikkaa pussista kulma pois. Pursota taikinasta noin 2 cm kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin runsaasti leviämisvaraa. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi piparminttukarkit laittamalla karamellit vahvan muovipussin sisään ja kopauttelemalla lihanuijalla. Ota puolet keksipohjista ja dippaa reuna valkosuklaaseen ja sen jälkeen karkkimurskaan.
  • Voit myös koristella keksit pelkällä valkosuklaalla. Siinä tapauksessa laita sula valkosuklaa pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota valkosuklaalla kuviota keksin päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
  • Pursota koristelemattomien keksien päälle nokare täytettä. Nosta koristeltu keksi täytteen päälle. Pakkaa keksit rasioihin ja säilytä jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Whoopiet
Fariinisokeria
1 dl
60 g
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
2 dl
Kaakaojauhe
½ dl
Leivinjauhe
½ tl
Suolaa
ripausta
Vaniljasokeria
½ tl
(100 g) Arla Ihana Piparkakkurahkaa
½ prk
Täyte
(100 g) Arla Ihana Piparkakkurahkaa
½ prk
(á 150 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt
Tomusokeri
½ dl
Koristeluun
Valkosuklaa
50 g
( piparminttukaramellia )
Lisää herkullisia ideoita