Piparjuurella maustettu kesäkurpitsakeitto

Piparjuurella maustettu kesäkurpitsakeitto

Vasta korjattua syyssatoa? Keitä maukas keitto kesäkurpitsasta ja piparjuuresta.
https://www.arla.fi/reseptit/piparjuurella-maustettu-kesakurpitsakeitto/

Tee näin:

  • Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi ja pieni kesäkurpitsat. Sulata voi padassa ja lisää sipulit, kuullota. Lisää kesäkurpitsat, maito ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton kiehua noin 10 min. Mausta keitto ruohosipulilla, suolalla ja valkopippurilla. Vaahdota kerma ja mausta piparjuuriraasteella. Lisää kermavaahto keittoon ja tarjoile leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

ainekset
Kesäkurpitsaa keltaista ja vihreää
600 g
Keltasipuli
1
6 dl
Kasvisfondia
2
Hienonnettua ruohosipulia
1 dl
Suolaa ja valkopippuri
1½ dl
Raastettua piparjuurta
2 rkl