Pinaattimunakas

Pinaattimunakas

30 minuuttia
Herkullinen pinaattimunakas maistuu vaikkapa lounaaksi tai välipalaksi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattimunakas/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pinaattimunakas kuorimalla ja hienontamalla sipuli. Paista se pehmeäksi ja kiiltäväksi voissa ja rypsiöljyssä paprikajauheen ja muskottipähkinöiden kera, paistinpannussa, mieluiten valurauta, noin 25 cm halkaisijaltaan. Laita sipulit kulhoon.
  • Huuhtele pinaatti, valuta ja purista kuivaksi. Jaa kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Laita keltuaiset kulhoon sipulin kanssa ja lisää pinaatinlehdet, rahka, suurin osa juustosta ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Käännä sekaan valkuaisvaahto.
  • Kuumenna uuni 250°C (grillivastus). Paista pinaattimunakasta miedolla lämmöllä voissa ja rypsiöljyssä uunin kestävällä pannulla tai uunivuoassa noin 10 minuuttia. Ripottele päälle cayennenpippuri ja loput juustosta ja ruskista uunissa 3-5 minuuttia.
  • Tarjoile valmis pinaattimunakas heti lämpimänä raikkaan salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Sipuli
1
Paprikamaustetta
ripausta
Raastettua muskottipähkinä
ripausta
Pakastettuja, sulatettuja pinaatinlehtiä
450 g
Kananmunia
6
250 g
Cheddarjuustoa
150 g
Suolaa
1 tl
Cayennepippuri
ripausta
Lisää herkullisia ideoita